Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Odíď s tou vlajkou! Mladá Ukrajinka zažila v USA nepríjemnú situáciu

Kvalifikačný duel na podujatí v Cincinnati medzi Ruskami Annou Kalinskou a Anastasijou Potapovou poznačila udalosť s fanúšičkou.

16.08.2022 09:30
711548475 Foto:
Ruská tenistka Anna Kalinská v akcií.
debata (197)

V stretnutí dvoch ruských tenistiek sedela v štvrtom rade mladá žena, ktorá bola zahalená vo veľkej ukrajinskej vlajke a na hlave mala veniec z kvetov, ktorý je súčasťou ukrajinskej kultúry.

Jej prítomnosť na kurte mala rozrušiť ruské tenistky a tak sa jedna z nich rozhodla sťažovať rozhodkyni zápasu Lare Morganovej.

Podľa tenisového žurnalistu Bena Rothenberga, ktorý na udalosť upozornil na Twitteri, sa Ukrajinka volá Lola a žije v Masone. Uviedla, že duel v tichosti sledovala.

V priebehu duelu k nej pristúpila rozhodkyňa so slovami: „Nie je pekné sedieť na tribúne s vlajkou.“ Ukrajinka odpovedala, že nie je pekné napadnúť inú krajinu.

709356781 Čítajte viac Dôležité detaily, viac profesionality. Molčan sa tlačí do špičky

Rothenberg napísal, že šéf ochranky dvorcov bol potom voči Ukrajinke agresívny a oznámil jej, že musí odísť z hľadiska. Opustila ho, nakoľko nechcela robiť scény. O polhodinu neskôr jej vedúci ochranky ozrejmil, že vlajky môžu mať maximálnu veľkosť 18×18 palcov.

„Každý, kto bol na turnaji v Cincinnati vie, že sú tam často vyvesené vlajky podobnej veľkosti – najmä americké a srbské,“ uviedol Rothenberg. Lola sa napokon mohla na tribúnu vrátiť bez vlajky.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

197 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Cincinnati #WTA Cincinnati