Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Premiérovo čelil Vajdovi. Djokovičove slová hovoria za všetko

Prekvapenie na Roland Garros sa nekonalo. Slovenský tenista Alex Molčan podľahol v stredajšom 2. kole svetovej jednotke a obhajcovi titulu na parížskej antuke Srbovi Novakovi Djokovičovi za 138 minút 2:6, 3:6, 6:7 (4).

26.05.2022 07:24
Alex Molčan, Novak Djokovič Foto:
Alex Molčan gratuluje Novakovi Djokovičovi k víťazstvu.
debata (1)

Molčan v prvých dvoch setoch ani raz nebrejkol favorita a sám v prvom stratil podanie dvakrát a v druhom raz, s Djokovičom preto prehrával 2:6, 3:6.

Slovák dovtedy nemal ani jeden brejkbal. Keď Molčan v treťom sete v tretej hre opäť prišiel o podanie, zdalo sa, že Srbovi nebude vzdorovať, opak bol však pravdou.

Vzal si totiž späť servis a potom si už udržal podanie, niekoľkokrát ho dokonca delili dve loptičky od zisku setu. Najvyššie nasadený hráč to však dotiahol do skrátenej hry, v ktorej si už ustrážil postup ďalej.

Po súboji priamo na kurte Djokovič zložil poklonu slovenskému tenistovi a nezabudol spomenúť ani svojho niekdajšieho kouča Mariána Vajdu, ktorý aktuálne vedie Molčana.

"Mám veľký rešpekt pred Alexom, ktorý je špecialista na antuku. Dnešný zápas bol špeciálny, veď Alexa vedie môj bývalý dlhoročný tréner Marián Vajda. Prvýkrát sedel v inej lóži.

Dúfam, že to bolo prvý a aj posledný raz, keď som hral proti súperovi, ktorého trénuje Marián Vajda," uviedol pre oficiálny web turnaja.

Vajda bol po boku Djokoviča pri všetkých doterajších singlových grandslamových tituloch, no od úvodu mája už je v realizačnom tíme Slováka.

Alex Molčan nemal proti Novakovi Djokovičovi nárok. Čítajte aj Bez senzácie. Slovák prehral s Djokovičom v Paríži v troch setoch

„Nebolo ľahké vyrovnať sa s náročnými podmienkami, silným vetrom, musel som si zvyknúť na iný odskok loptičiek. Bola to pre mňa veľká česť hrať na dvorci Suzanne Lenglenovej, ďakujem všetkým fanúšikom za podporu,“ doplnil Djokovič.

Ešte pred zápasom priznal, že pohľad na žreb nebol ľahký.

„Molčan je síce protivník ako každý iný, ale nikdy som nevidel Mariána na súperovej strane. Mariánovi som pred niekoľkými dňami písal, stretli sme sa aj tu v Paríži,“ cituje Srba portál Tennisworldusa.org.

Ten v titulku pred stretnutím upozornil na to, že Djokovič bude čeliť svojej minulosti.

Serbia Tennis Čítajte aj Opäť sa objavil pri Djokovičovi. Vajda pri slovách vďaky pobavil Belehrad

Vajda považoval zápas svojho nového zverenca proti bývalému za skvelú skúsenosť. „Takýto duel môže Alexa veľa naučiť. Potrebuje hrať takéto zápasy,“ povedal pre rovnaký zdroj kouč.

Djokoviča čaká v 3. kole Slovinec Aljaž Bedene. Srb priznal, že mu na ceste za obhajobou prvenstva na RG pomáha aj podpora od divákov, ktorí môžu v tomto roku opäť zaplniť hľadisko na štadiónoch:

"Je skvelé vidieť opäť plné hľadisko. Je tu veľa mladých ľudí a detí, čo naozaj rád vidím. Vždy mi to dodáva energiu.

Pre mňa je tá energia z hľadiska v tejto fáze kariéry jedným z hlavných dôvodov, prečo stále hrávam profesionálne tenis na turnajoch."

Jeho triumf nad Molčanom bol jeho 83. na RG v kariére, na Australian Open zaznamenal doposiaľ 82 víťazstiev, 81-krát uspel na US Open a 79-krát na Wimbledone.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Roland Garros #Alex Molčan