Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ste hlúpy? Medvedev vybehol na rozhodcu kvôli Tsitsipasovmu otcovi

Rafael Nadal a Daniil Medvedev si v nedeľu zahrajú o titul v mužskej dvojhre na Australian Open v Melbourne.

28.01.2022 13:20 , aktualizované: 14:52
Daniil Medvedev Foto: ,
Daniil Medvedev sa hnevá na empajrového rozhodcu Jaumeho Campistola.
debata (58)

Tridsaťpäťročný Španiel Nadal bude v šiestom finále bojovať o druhý titul z Melbourne Parku, o desať rokov mladší Rus Medvedev je vo finále po druhý raz.

Pred rokom nestačil na Srba Novaka Djokoviča, ktorý tento rok zo známych „očkovacích“ dôvodov nedostal šancu obhajovať svoj titul.

Záver druhého setu semifinále medzi Medvedevom a Stefanosom Tsitsipasom okorenil výbuch hnevu Rusa na empajrového rozhodcu Jaumeho Campistola.

Rafael Nadal Čítajte viac Nadala delí od rekordného titulu posledný krok. Medvedev má motiváciu navyše

Druhý nasadený hráč mu zazlieval nečinnosť pri očividnom koučovaní súpera jeho otcom Apostolosom z hľadiska, čo je na grandslamových turnajoch zakázané. Medvedev tvrdil, že Tsitsipas starší radil synovi pri každom fiftíne.

„Môže to robiť? Ste hlúpy? Božemôj, ako môžete byť taký zlý v semifinále grandslamu? Pozrite sa na mňa, hovorím s vami,“ soptil Medvedev na arbitra a žiadal, aby zakročil:

Grécky tenista vtedy vyrovnal na 1:1 na sety, ale Rus sa vzápätí pri odchode do šatne upokojil a v ďalšom priebehu bol lepším hráčom na kurte.

Za neslušné správanie dostal Medvedev sám varovanie, hoci tréner Tsitsipas dostal upozornenie taktiež.

"Hovoril som s ním o tom. Hodiny sme sa snažili prísť spoločne na to, ako sa správať v takej situácii. Je to skrátka v ňom.

Aj preto som minulý rok vyhlásil, že toto pravidlo by sa malo zrušiť. Tréneri budú skrátka koučovať vždy, keď sa im zachce," povedal podľa AFP Stefanos Tsitsipas.

Nick Kyrgios Čítajte viac Bartyová zvalcovala ďalšiu súperku. Austrálski zlí chlapci sú vo finále

Medvedev uspel so sťažnosťami proti nepovolenému koučovaniu súpera a rozhodca vo štvrtom sete udelil Tsitsipasovmu otcovi varovanie. Grék vzápätí prehral päť hier v sérii a už nestačil vzdorovať Medvedevovi, ktorý uspel 7:6 (5), 4:6, 6:4, 6:1.

Medvedev postúpil po štvrtý raz do finále na grandslamovom turnaji a po roku druhýkrát v Austrálii.

Ako šampión US Open 2021 môže získať druhý grandslamový titul v sérii, čo v ére veľkého tria Djokovič, Nadal, Federer dlhé roky nedokázal žiadny iný tenista.

Novak Djokovič Čítajte viac Je deportácia Djokoviča najväčšou športovou kauzou? A čo Piešťany 1987?

"Prehnané emócie mi určite nepomohli, už som aj prehral zápasy z rozčúlenia. Bola to veľká chyba, keď som stratil koncentráciu v druhom sete a s ním aj energiu. Niektoré zápasy sú 50 na 50, kým to človek nezlomí.

Od stavu 5:4 v treťom sete bolo povestné ‚momentum‘ na mojej strane, súper šiel herne dolu a mne sa už darilo podanie aj medzihra s niekoľkými skvelými obhodeniami," uviedol Daniil Medvedev v prvom pozápasovom rozhovore.

Na adresu finálového súpera Rafaela Nadala, moskovský rodák a zverenec Francúza Gillesa Cervaru, uviedol:

"Rafa patrí medzi najlepších hráčov na svete a bude mať pred sebou vidinu 21. grandslamového títulu.

Myslím si, že Novak Djokovič to bude sledovať, ktovie komu bude fandiť… Finále grandslamu je vždy veľkolepý zážitok, budem sa snažiť tak, aby som vyhral."

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
58 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Australian Open #Daniil Medvedev