Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pre Austrálčanov sme banda idiotov, ktorá ich prišla nakaziť

Slovák Norbert Gombos zažil pred Australian Open krušné chvíle.

18.01.2021 22:08
Norbert Gombos Foto: ,
Norbert Gombos s rúškom na tvári počas tréningu po otvorení kurtov po prvej vlne pandémie.
debata (50)

Po tom, ako pricestoval do Melbourne, kde sa o necelé tri týždne začne Australian Open, ho PCR test označil za pozitívneho. Obavy, že aktuálne najlepší slovenský tenista skončí dva týždne zavretý na izbe bez možnosti trénovať, sa však nenaplnili.

Rodák z Galanty pre Pravdu vysvetlil, čo sa vlastne stalo…

„Po príchode som mal dva negatívne PCR testy, tretí mi vyšiel pozitívny. Hneď ma chceli izolovať a presunúť do iného hotela a podobne. Mal som z toho stres,“ prezradil v súčasnosti 88. hráč sveta.

Veci sa následne začali nabaľovať. Gombos totiž prekonal koronavírus pred koncom minulého roka, kompetentných začal presviedčať. „Vravel som im, že som to nedávno prekonal a nemôžem byť teda infekčný,“ povedal v stredu ráno austrálskeho času.

Daviscupový reprezentant tvrdí, že už doma na Slovensku mu doktori vraveli, že sa pokojne môže stať, že v teste mu vyjde pozitívny výsledok.

„Hovoril som dokonca aj s riaditeľom grandslamového turnaja. Potom mi robili testy aj na infekčnom, prišli mi zobrať krv. Zistili, že mám buď protilátky alebo som už neinfekčný, sám neviem. V každom prípade mi padol zo srdca veľký balvan,“ priznal sa.

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...

Karanténa je podľa neho v Austrálii veľmi prísna. Hráči nesmú otvárať dvere vo svojich izbách, dosiaľ vraj poriadne ani nefungoval odvoz na tréning. „Nosia nám jedlo, každý deň trikrát. Môžeme si objednať aj donášku z iných reštaurácií, to je fajn. Žiaľ, mnoho hráčov zostalo v totálnej karanténe, tí sa nedostanú ani na kurt,“ povedal.

Ide o hráčov z troch charterových letov, v ktorých boli pozitívni pasažieri. Napriek tomu, že žiadni z nich nebol tenista, 72 športovcov strávi dva týždne medzi štyrmi stenami. „Berú to tu veľmi vážne,“ naznačil.

Miestni vraj tenistov nevítajú s otvorenou náručou, ako zvyčajne. Naopak, hnevajú sa, že s hviezdami môže na kontinent prísť aj COVID-19.

„Na sociálnych sieťach som videl, akí vedia byť ľudia nepríjemní. Sme pre nich banda idiotov, ktorá ich prišla nakaziť. Mali tu tvrdý lockdown, nemohli ani navštevovať rodiny, jednoducho sa boja,“ dodal na záver.

50 debata chyba
Viac na túto tému: #Norbert Gombos #Australian Open 2021