Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Uhral len tri gemy. Djokoviča deklasoval neznámy Talian

Taliansky tenista Lorenzo Sonego sa vo štvrťfinále turnaja ATP 500 vo Viedni postaral o senzáciu. Po výbornom výkone deklasoval najvyššie nasadeného Srba Novaka Djokoviča 6:2, 6:1.

30.10.2020 20:11
Novak Djokovič Foto: ,
Nešťastný Novak Djokovič.
debata (2)

Líder svetového rebríčka ATP prvýkrát v kariére podľahol súperovi, ktorý sa dostal do hlavnej súťaže ako „lucky loser“.

Pre „Noleho“ to je iba tretia prehra v tomto roku. V osemfinále US Open proti Španielovi Pablovi Carrenovi-Bustovi Djokoviča diskvalifikovali za odpálenie loptičky do krku čiarovej rozhodkyne.

Vo finále Roland Garros prehral Srb v troch setoch so Španielom Rafaelom Nadalom. Napriek štvrťfinálovému výbuchu vo Viedni má Djokovič veľkú šancu šiestkyrát zakončiť rok ako svetová jednotka.

Sonego mal zo zisku cenného skalpu obrovskú radosť. „Odohral som najlepší zápas v živote, je to moje najcennejšie víťazstvo. Je to neuveriteľné. Všetko, na čo som siahol, mi padlo do kurtu,“ uviedol pre akreditované médiá Talian, ktorý je v rebríčku na 42. mieste.

Juhoafrický tenista Kevin Anderson sa stal prvým semifinalistom dvojhry, keď vyradil štvrtého nasadeného Rusa Daniila Medvedeva 6:4, 7:6 (5).

dvojhra – štvrťfinále: Lorenzo Sonego (Tal.) – Novak Djokovič (Srb.-1) 6:2, 6:1, Andrej Rubľov (Rus.-5) – Dominic Thiem (Rak.-2) 7:6 (5), 6:2, Kevin Anderson (JAR) – Daniil Medvedev (Rus.-4) 6:4, 7:6 (5)

2 debata chyba