Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dám jej do držky, hnevala sa na rozhodkyňu. Češku nabonzovala krajanka

Január 2017, Petrohrad. Tereza Martincová trápila v druhom kole kvalifikácie favoritku Elisu Mertensovú. Snaha však vyšla na zmar. Zápas vyvolal vo svete obrovský ohlas a na 25-ročnú českú tenistka sa spustila vlna kritiky.

30.06.2020 18:09
debata

„Je to horúca téma, čo chápem. Takáto situácia sa nestáva často. Zrazu som bola známa po celom svete,“ vysvetlila v rozhovore pre O2 Sport.

Martincovej sa nepáčilo správanie sa rozhodkyne na umpire. Viackrát opravovala verdikty čiarových rozhodcov v neprospech rodáčky z Prahy. Keď to urobila znova – v rozhodujúcom treťom sete – Martincová to nevydržala.

Otočila sa na svoju kamarátku v hľadisku holandskú tenistku s českými koreňmi Michäellu Krajicekovú a spustila…

Čo ste o Federerovi možno nevedeli Fotogaléria - 42 fotiek Všetky fotky
Roger Federer, azda najpopulárnejšia tenisová...

"Prišla som pod umpire, kukám na Mišu a v češtine jej hovorím: To si snáď robí p*del, ja jej už snáď dám do držky. A zrazu som zbadala, ako zozadu beží čiarová rozhodkyňa – Češka – a tá ma nabonzovala.

Po anglicky povedala hlavnej rozhodkyni, že jej chcem po zápase ublížiť. Potom pribehla supervízorka, vyhlásila, že je to cez čiaru a bolo po zápase," uviedla momentálne 133. hráčka sveta Martincová.

Čo ju výbuch emócii stál?

„Okrem konca v turnaji som dostala pokutu tritisíc dolárov, nezaplatili mi hotel. Nakoniec som musela doplácať,“ doplnila Martincová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tereza Martincová #Elisa Mertensová