Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Svedectvo zo zákulisia: Federer zostal skromný, mladíci nevedia, čo so sebou

O tom, že Roger Federer je neskutočný džentlmen, už vieme. Tenisový blog Punto de Break však teraz podal svedectvo priamo z kurtu, ktoré tieto slová niekoľkokrát podčiarkuje.

18.11.2019 17:00
federer tenis Foto: ,
Roger Federer.
debata (12)

Volá sa Juan a na bazilejskom turnaji Swiss Indoors pracuje ako bezpečnostný pracovník. Pohybuje sa predovšetkým v blízkosti 20-násobného grandslamového víťaza. „Spočiatku som skôr očakával, že sa nebude s nikým rozprávať. Verte mi, hráči to často nerobia,“ podelil sa o svoju skúsenosť.

Juan naznačil, že tenisti, ktorí už v živote niečo dosiahli, sa správajú skôr povýšenecky. „Úspech sa im dostane do hlavy. Iba zopár ich zostane stáť pevne na zemi – napríklad ako Federer. Na svojom bankovom účte má milióny peňazí, podpísané lukratívne zmluvy s mnohými známymi spoločnosťami, ale keď sa s ním rozprávate, necítite to z neho. Azda aj preto ho každý tak veľmi rešpektuje,“ zamyslel sa ochrankár.

Švajčiar má aj opačné skúsenosti. Tie však súvisia skôr s mladšími hráčmi. „Pre nohých som len kus hovna. Títo tínedžeri si nevážia nikoho. Federer je pravý opak, džentlmen, ktorý vám dáva pocítiť, že ste súčasťou jeho tímu. Je to štedrý muž, ktorý sa ku všetkým správa úctivo. A to aj vtedy, keď nablízku nie sú kamery,“ prezradil Juan.

„Povie vám ahoj a opýta sa, ako sa máte. A mám pocit, že ho to naozaj zaujíma. Ostatným to je vskutku jedno,“ dodal na záver.

Roger Federer so zberačmi loptičiek po triumfe... Foto: SITA/AP, Georgios Kefalas
Roger Federer Roger Federer so zberačmi loptičiek po triumfe na turnaji v Bazileji.

Mimochodom, keď sme už pri turnaji v Bazileji. Roger Federer má jeden pekný zvyk – na záver podujatia pozve podávačov loptičiek na pizzu. A keďže sa medzi nimi cíti ako medzi rovnými, konzumuje ju spolu s nimi.

Napokon, prečo aj nie. Sám Federer v Bazileji kedysi loptičky podával. Napríklad v roku 1993. Pozrite si VIDEO.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer