Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Jedna Slovenka a nik iný. V živote som mal jednu ženu, zatiaľ čo ostatní...

O tom, že Roger Federer je jedinečný tenista, už vieme, všakže? On je však aj skvelý partner. Pre švajčiarske médiá poodhalil kúsok zo vzťahu so svojou slovenskou manželkou Mirkou Vavrinecovou.

15.11.2019 16:06
Roger Federer a jeho manželka Mirka Federer Foto:
Tenista Roger Federer a jeho manželka Mirka.
debata (11)

Aktuálne 20-násobný grandslamový šampión priznal, že Mirka mala veľký vplyv na jeho úspechy na kurte, ale aj mimo nich. V čase, keď sa spoznali, bola 76. hráčkou sveta.

„Ak sa budeme baviť o tenise, potom musím priznať, že výrazne ovplyvnila môj hráčky charakter. Bola profesionálkou o niečo skôr ako ja, mala viac skúseností, vedela čo je tvrdá práca a ja som sa od neho mohol učiť,“ povedal rodák z Bazileja.

„Pomohla mi dospieť. Vždy tu bola pre mňa, s ňou je život jednoduchší. Či som prehral alebo vyhral, dodávala mi veľa sebavedomia,“ zamyslel sa 38-ročný tenista.

„Vyhovuje mi, že ju mám stále po svojom boku, sú hráči, ktorí majú manželku rok a potom ju vymenia. Vždy som túžil iba po jednej partnerke, jednej manželke, po rodine, ktorú budem chrániť pred mediálnym záujmom. Mirka nedala za posledných 15 rokov ani jeden rozhovor. Ľudia tak ani len netušia, čo všetko pre mňa, mojich rodičov a moje deti, urobila,“ vyznal sa Švajčiar.

Mirka sa narodila v roku 1978 v Bojniciach, kde prišli na svet tiež olympijský víťaz Miloslav Mečíř a Karina Habšudová. Z Československa emigrovala spolu s rodičmi do Švajčiarska o dva roky neskôr.

Tenis začala hrať v roku 1987, keď mala deväť rokov. Impulzom k tomuto rozhodnutiu sa stala návšteva západonemeckého tenisového turnaja vo Filderstadte, kam ju vzal otec. Na ňom sa stretla so svetovou jednotkou a československou emigrantkou Martinou Navrátilovou, ktorá jej odporučila tenis a potom venovala prvú raketu.

11. apríla 2009 sa vydala za švajčiarskeho profesionálneho tenistu Rogera Federera (nar. 1981). Svadba sa uskutočnila pri Bazileji, v kruhu niekoľkých blízkych priateľov a členov rodiny.

Dvojica sa spoznala na olympijských hrách 2000 v Sydney, kde obaja reprezentovali Švajčiarsko. Svoj vzťah započali posledný deň olympiády. Následne ho utajovali až do leta 2001.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Mirka Vavrinecová