Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Wimbledonská senzácia si zahrá na US Open, aj keď poruší pravidlá WTA

Americká tenisová nádej Cori Gauffová, ktorá na seba upozornila postupom do osemfinále Wimbledonu, získala voľnú kartu do hlavnej súťaže US Open.

13.08.2019 20:25
Cori Gauffová Foto: ,
Cori Gauffová.
debata

Len pätnásťročná hráčka sa zúčastní na druhom grandslame v kariére, aj keď štartom v New Yorku poruší pravidlá WTA.

Reguly ženskej tenisovej asociácie totiž umožňujú hráčkam mladším ako šestnásť rokov zúčastniť sa maximálne na 10 turnajoch a prijať najviac tri voľné karty za rok.

Gauffová tento limit naplnila pozvánkami do kvalifikácií na Roland Garros, vo Wimbledone a do hlavnej súťaže v Miami. Grandslamy sa však pravidlami WTA riadiť nemusia, preto dnes podľa očakávaní usporiadatelia US Open mladej hviezdičke voľnú kartu udelili.

Pätnásťročná Gauffová sa kvalifikovala do hlavnej súťaže Wimbledonu ako najmladšia tenistka v histórii a postupne vyradila krajanku Venus Williamsovú, Slovenku Magdalénu Rybárikovú a Slovinku Polonu Hercogovú.

VIDEO: Takto vyradila Cori Gauffová vo Wimbledone Venus Williamsovú

Vtedy 313. hráčku sveta zastavila až v osemfinále neskoršia víťazka Simona Halepová z Rumunska. Aktuálne Gauffovej patrí 140. miesto v rebríčku, začiatkom augusta vo Washingtone získala prvý titul na WTA Tour vo štvorhre.

Voľnú kartu do kvalifikácie US Open dostal okrem iných aj devätnásťročný Američan Sebastian Korda, syn českého grandslamového šampióna Petra Kordu.

US Open 2019 sa začína 26. augusta.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cori Gauffová #US Open 2019