Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dostal druhú šancu. Napodobnil brata

Pred dvoma mesiacmi stál v Melbourne na tribúne a spolu s otcom nadšene tlieskal podstatne skúsenejšiemu bratovi Mischovi. Tešil sa z jeho senzačného víťazstva nad Andym Murraym - svetovou jednotkou a najväčším favoritom Australian Open.

29.03.2017 17:14
Alexander Zverev Foto: ,
Alexander Zverev v zápase proti Stanovi Wawrinkovi.
debata

Teraz si tenisoví bratia Zverevovci úlohy vymenili. V Miami zažiaril mladší Alexander. Nemec s ruskými koreňmi sa na prestížnom podujatí postaral o veľké prekvapenie. V osemfinále zdolal Stana Wawrinku – nasadenú jednotku a zároveň tretieho muža svetového rebríčka.

„Vedel som, že musím zostať agresívny. V opačnom prípade by mal Stan nad zápasom absolútnu kontrolu. Vyhrával by loptu za loptou. A to som nechcel. Od druhého setu som niektoré veci zmenil a presvedčil som sa o tom, že môžem hrať na veľmi vysokej úrovni,“ hovoril dvojmetrový mladík po záverečnej výmene.

Zverev pritom mohol už v pondelok mávať floridským fanúšikom na rozlúčku. V súboji s domácim dlháňom Johnom Isnerom čelil trom mečbalom, v jednom okamihu ho od vyradenia delili len centimetre. Všetky odvrátil a napokon sa na turnaji (aj s prispením šťastia) zachránil.

„Viem, že som od osudu dostal druhú šancu. Som nesmierne šťastný, že som ju aj týmto spôsobom využil,“ vravel po zápase s Wawrinkom.

Švajčiar bol pritom v Miami vo výbornej forme. Až do stretnutia so Zverevom nestratil ani set. „Potom však prišiel jeden nevydarený gem a zrazu som na tom nebol dobre fyzicky ani psychicky. Nemal som žiadnu paru,“ smútil dvojnásobný grandslamový šampión, ktorý zlyhal v bitke generácií.

Zatiaľ čo Wawrinka oslávil predvčerom už 32. narodeniny, mladší zo Zverevovcov ešte len začína profesionálnu kariéru. O necelý mesiac dovŕši dvadsať rokov, no už teraz patrí k najväčším nádejám svetového tenisu. V renkingu ATP sa vyšplhal na dvadsiate miesto, pýši sa dvoma turnajovými titulmi. Mnohí experti mu predpovedajú hviezdnu budúcnosť.

Potvrdiť ich slová môže v Miami. Jeho štvrťfinálovou prekážkou bude ďalší z ambicióznych mladíkov – austrálsky búrlivák Nick Kyrgios.

debata chyba
Viac na túto tému: #Stan Wawrinka #Alexander Zverev