Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Wawrinka zahriakol Federera: Je to kretén, ale v poriadku

Švajčiarsky tenista Roger Federer sa vľúdnym výrazom pokúsil povzbudiť Stana Wawrinku po nedeľňajšom finálovom derby v kalifornskom Indian Wells, v ktorom krajana zdolal 6:4, 7:5, nestretlo sa to s úplným porozumením.

20.03.2017 11:42
Stan Wawrinka Foto: ,
Stan Wawrinka.
debata

„Chcem pogratulovať Rogerovi,“ povedal Wawrinka na slávnostnom ceremoniáli a – pozerajúc sa na premožiteľov výraz – dodal: „Smeje sa. Je to kretén, ale okej.“ Potom si pretrel rozkvapkané oči, ospravedlnil sa za expresívnosť a poukázal na únavu na konci podujatia.

Už päťnásobný šampión z púštneho dejiska Federer následne objasnil, že sa snažil Wawrinku chlácholiť mimikou: „Nechcel som sa tváriť vážne, keď sa ku mne obrátil. Malo v tom byť, že bude v poriadku. Myslel som si, že ho vari rozveselím. Podľa mňa sa mi to aj podarilo.“ Na doplňujúcu otázku, či ho už niekto počastoval práve takto, odvetil, že veľa, veľakrát, a pobavene pokračoval: „Beriem to ako kompliment. Nie vždy sú naokolo kamery, občas mimo ich dohľadu čosi také schytám. Vlastne, pomerne často. Na kurte sa mi to stalo premiérovo, ale nie je to zlý pocit.“

Federer a Wawrinka v roku 2008 získali zlatú medailu vo štvorhre na OH 2008 v Pekingu, v sezóne 2014 boli hlavnými strojcami historického triumfu krajiny helvétskeho kríža v Davisovom pohári reprezentačných družstiev mužov. Mali si čo v súkromí vysvetľovať, keď Federerova manželka Mirka Vavrinecová počas semifinále na šampionáte ATP World Tour Finals 2014 v Londýne počuteľne nazvala Wawrinku ufňukancom. Federer teraz zvýšil v bilancii zo vzájomných súbojov na 20:3.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Indian Wells #Stan Wawrinka