Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kližan nastúpi v 2. kole Indian Wells proti víťazovi zo Sao Paula Cuevasovi

Slovenský tenista Martin Kližan zvládol prvú prekážku v hlavnej súťaži dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas Open v kalifornskom Indian Wells, v úvodnom kole potreboval 99 minút na zdolanie Brazílčana Thiaga Monteira 7:6 (6), 6:3.

10.03.2017 07:06
Martin Kližan Foto: ,
Martin Kližan.
debata

Dvadsaťsedemročný Bratislavčan si v prvom vzájomnom súboji s 22-ročným Juhoameričanom pomohol siedmimi esami, využil tri zo šiestich brejkových príležitostí, súper dve z ôsmich. V druhom sete ľaváckeho derby Monteiro vzdoroval až do ôsmeho gemu, ktorý Kližan na príjme ovládol bez straty fiftínu a potom sa už rovnako čistou hrou dopodával k postupu do 2. kola, kde na neho čaká Pablo Cuevas nasadený ako dvadsiaty siedmy.

Uruguajčan (30. v rebríčku vo dvojhre) nastúpi po pondelňajšom zavŕšení čistého hetriku na antuke v brazílskom Sao Paule, takže mal menej času na presun, oddych a adaptáciu na iný povrch. Vzájomná bilancia je vyrovnaná 1:1, Slovák (66.) môže nadviazať na vlaňajšie víťazstvo z hamburskej antuky.

Zverenec Martina Hromeca Kližan má za sebou tri pokusy v Indian Wells, ani raz sa nedostal za 2. kolo. Vlani v ňom za stavu 3:5 odstúpil zo súboja so Španielom Fernandom Verdascom pre problémy s nohou a potom pauzoval do konca mája.

Výsledok štvrtkového stretnutia 1. kola hlavnej súťaže dvojhry na tenisovom turnaji ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas Open v kalifornskom Indian Wells (9. – 19. marca, dotácia 7 913 405 USD, tvrdý povrch Plexipave)

Dvojhra – 1. kolo:
Martin Kližan (SR) – Thiago Monteiro (Braz.) 7:6 (6), 6:3

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan