Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Cibulková sa v Dubaji nerevanšovala Makarovovej za Melbourne

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako tretia prehrala za 130 minút 2:6, 6:4, 2:6 s Ruskou Jekaterinou Makarovovou v stretnutí utorňajšieho 2. kola dvojhry na turnaji WTA Premier 5 Dubai Duty Free Tennis Championships v Dubaji v SAE (dotácia 2 666 000 USD, tvrdý povrch Decoturf II).

21.02.2017 12:19 , aktualizované: 16:16
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka sa nerevanšovala o rok staršej ľavorukej univerzálke za nezdar 2:6, 7:6 (3), 3:6 z 3. kola januárových melbournských grandslamových Australian Open. V bilancii zo vzájomných súbojov s 37. ženou hodnotenia vedie už iba 3:2. Makarovová bude v osemfinálovom 3. kole čeliť Lauren Davisovej z USA.

Cibulková odolala brejkbalu v úvodnej hre, ale prišla o servis za stavu 1:1. Vo štvrtom geme sama nezužitkovala jednu možnosť na príjme a neudržala si podanie v siedmej hre. Výborne jej však vyšiel vstup do druhej časti. Viedla 3:0 a k tomu mala dva brejkbaly v rade. Nedala, ale neskôr sa posunula na 4:1. Makarovová vyrovnala na 4:4, zaváhala však na servise v desiatej hre. Slovenka vďaka sérii štyroch získaných gemov viedla nádejne 2:0 v rozhodujúcom dejstve, ale odvtedy sa presadzovala už iba Ruska.

„Bol to skvelý zápas, veľmi náročný proti ťažkej súperke. Začala som veľmi dobre, ale uvedomovala som si, že Domi je neuveriteľnou bojovníčkou, ktorá bude vzdorovať až do konca. Druhý set bol trochu hore-dolu a v treťom som sa za stavu 0:2 snažila zachovať si chladnú hlavu. Pomohlo mi presvedčenie, že ju môžem zdolať. Veľmi dobre som podávala a v dôležitých momentoch som triafala vydarené returny,“ povedala Makarovová podľa webu Tenisovej asociácie žien (WTA).

Semifinalistka z minulotýždňovej katarskej Dauhy Cibulková mala v 1. kole v Dubaji voľný žreb. V tomto dejisku hrala siedmy raz a premiérovo po štyroch rokoch. Debutovala už v sezóne 2007. V roku 2009 bola v osemfinálovom 3. kole, čo zatiaľ znamená jej miestne maximum. Ťahá sériu piatich miestnych prehier.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková figuruje na svojej rekordnej piatej pozícii v singlovom renkingu WTA, tento týždeň je v dosahu Poľky Agnieszky Radwanskej a Španielky Garbine Muguruzovej-Blancovej.

Dvojhra – 2. kolo:
Jekaterina Makarovová (Rus.) – Dominika Cibulková (SR-3) 6:2, 4:6, 6:2 za 130 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Jekaterina Makarovová