Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pre Hantuchovú je vek len číslo. Stále má motiváciu

Je známe, že kapitán fedcupového tímu Matej Lipták si s nominovaním hráčok na stretnutia dáva načas. Po úvodných dvojhrách proti Taliankam stavil na skúsenosť - a vyšlo mu to.

14.02.2017 19:00
Hantuchová Foto: ,
Daniela Hantuchová.
debata (1)

Namiesto Anny Karolíny Schmiedlovej poslal na kurt Danielu Hantuchovú. Bol to od neho skvelý ťah.

„Môj rýchly štýl Erraniovej nevyhovuje, snažila som sa jej ho čo najskôr vnútiť. Trochu ma v hlave brzdilo, že som v predošlých týždňoch neodohrala veľa zápasov. Nevedela som, či dobrú formu z tréningu prenesiem aj do stretnutia. Teším sa, že sa mi to podarilo. Užívala som si každú sekundu na kurte. Hrať za národný tím je pre mňa vždy veľká česť,“ vrátila sa k úspešnému víkendu.

Tridsaťtriročná rodáčka z Popradu podľa vlastných slov v decembri absolvovala najlepšiu prípravu za ostatné roky. Pred Australian Open sa chcela rozohrať na floridskom turnaji, no zastavila ju choroba. Ostrý štart zažila až vo Forli. Nad konkrétnymi umiestneniami či ďalekou budúcnosťou sa príliš nezamýšľa.

„Nedávam si ciele. Chcem odviesť maximum každý deň na dvorci i mimo neho. Musím sa stále niekam posúvať. Konkrétne ambície na turnajoch si neurčujem. Mám dostatok skúseností na to, aby som si so situáciami na okruhu poradila aj sama,“ vysvetlila.

Hantuchová by si veľmi rada zahrala aj v aprílovom stretnutí o návrat medzi svetovú tenisovú elitu proti Holandsku. Chuť jej rozhodne nechýba.

„Som v pozícii, keď si vážim, že ešte môžem hrať. Tenis si veľmi užívam, na výsledkoch mi až tak nezáleží. Víťazstvá sú vždy krásne, ale moja láska k športu je aj bez nich veľká. Motiváciu mám stále, bez ohľadu na víťazstvo vo Fed Cupe proti Taliankam. Viem, ako tvrdo som trénovala. Nepotrebujem dôkazy na dvorci. Je to skôr o mojich pocitoch. Nelimituje ma ani vek, pre mňa je to len číslo.“

Niekdajšia piata hráčka svetového rebríčka WTA pripustila, že sa jej vo Fed Cupe hráva lepšie. Zodpovednosť nielen za seba, ale aj celú krajinu ju nezväzuje, skôr burcuje. Po jej boku excelovala 20-ročná Rebecca Šramková. Ako vidí jej budúcnosť?

„Rebecca je nebojácna, vnútorne sa veľmi dobre vyrovnáva s tlakom. Zatiaľ len začína a očakávania verejnosti zatiaľ nie sú vysoké. Teraz vyletí veľmi rýchlo a vysoko. Dôležité bude, aby si vedela poradiť so zvýšenou pozornosťou. Musí tvrdo pracovať a ísť svojou cestou. Nesmie sa veľmi pozastavovať nad víťazstvami, ale snažiť sa vybojovať ich čo najviac. Je dôležité, aby verila vo vlastné schopnosti, ale nechýbala jej pokora,“ radí mladšej kolegyni Hantuchová.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniela Hantuchová