Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková: Som 100-percentne presvedčená, že môže ísť v renkingu ešte nahor

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neochvejne verí, že 5. priečka vo svetovom rebríčku vo dvojhre nemusí zostať jej maximom.

14.02.2017 13:25
Dominika Cibulková Foto:
Dominika Cibulková.
debata (7)

„Som 100-percentne presvedčená, že v renkingu môžem ísť ešte nahor. To je mentalita, ktorú potrebujem mať. Ak by som len chcela zostať tam, kde som, a mala by som obavu z poklesu, taký prístup by mi ani trochu nepomohol. Na tom vnímaní, že sa dokážem vidieť vyššie, pracujem s mojím koučom a tímom. Som v novej situácii a usilujem sa vyrovnať sa s ňou správne,“ povedala 27-ročná Bratislavčanka na nedeľňajšej tlačovej besede v katarskej Dauhe, citoval ju web Tennis World.

Úradujúca koncosezónna šampiónka WTA z októbrového Singapuru Cibulková mohla predminulý týždeň v Petrohrade poskočiť na 3. pozíciu, ale napokon z toho nebola ani 4. priečka, ktorú by si vybojovala prípadným úspechom v semifinále proti kazašskej reprezentantke Julii Putincevovej. Šancu na 3. miesto má aj teraz v Dauhe, kde ako trojka podujatia začne až v osemfinálovom 2. kole proti úspešnej z duelu Rusky Anastasie Pavľučenkovovej a srbskej kvalifikantky s minulosťou líderky počítačového poradia Jeleny Jankovičovej.

Cibulková bude v tomto dejisku hrať piaty raz a premiérovo od sezóny 2014. Vrátane prehry v osemfinále edície 2011 ťahá sériu troch miestnych nezdarov. Pri debute už v roku 2008 bola vo štvrťfinále.

„Toto štádium sezóny po vrcholnom turnaji v podobe Australian Open a pred Indian Wells a Miami bolo pre mňa vždy trochu zvláštne. Keď som v minulosti prichádzala do Dauhy, väčšinou to bolo po Fed Cupe a bola som veľmi, veľmi unavená. Teraz som konečne mohla mať dobrú prípravu. Kvalitne som si v Katare zatrénovala, zvykla som si na povrch a loptičky, celé prostredie. Veľmi sa teším na môj vstup do turnaja, na kurte sa cítim dobre,“ skonštatovala zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková, ktorá 11. – 12. februára absentovala na antuke vo Forli proti domácim Taliankam v 1. kole II. svetovej skupiny PF 2017. Hostky triumfovali 3:2.

Cibulková sa vrátila aj k finále januárových melbournských grandslamových Australian Open, v ktorom Američanka Serena Williamsová prekonala svoju staršiu sestru Venus: „Serena je legenda. Myslím si, že pre ňu to bolo skvelé. Vyhlásila, že má jediný cieľ: získať ten titul. Jej sebavedomie je niečím, k čomu všetky môžeme vzhliadať. Nuž a Venus… Nechcem nebodaj vyznieť neúctivo, ale je o dosť staršia odo mňa a ešte stále schopná prebojovať sa do grandslamového finále. Dáva to nádej, fakt ju obdivujem.“

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková