Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezdna posila. Trnavský klub získal grandslamovú šampiónku Šafářovú

Ženský tím EMPIRE Tennis Academy získal výraznú posilu.

13.02.2017 20:50
Lucie Šafářová Foto:
Lucie Šafářová (vpravo).
debata

Štvornásobná grandslamová víťazka, štvornásobná víťazka Fed Cupu a finalistka dvojhry na Roland Garros 2015 Lucie Šafářová sa stala členkou trnavskej tenisovej akadémie a pripojila sa tak k ďalším oporám a hráčkam.

Tvorba družstva je v súlade s koncepciou trnavského klubu i akadémie, kde pôsobia v rámci ženského družstva už dlhodobejšie popredné hráčky rebríčka WTA Elina Svitolinová z Ukrajiny alebo zverenkyňa Vladimíra Pláteníka Daria Kasatkinová z Ruska či slovenské talenty Tereza Mihalíková a Rebecca Šramková.

V mužskom kádri TC EMPIRE figurujú okrem iných aj daviscupoví reprezentanti Andrej Martin a Igor Zelenay alebo i mladší hráči ako Patrik Fabian, Martin Blaško a Čech Václav Šafránek.

Lucie Šafářová len nedávno v januári získala spolu s Američankou Bethanie Mattek-Sandsovou deblový titul na grandslamovom turnaji v Melbourne. Je to jej štvrtý v kariére. "Do Trnavy som sa veľmi tešila, pretože som si chcela všetko pozrieť a zahrať si tu. Doteraz mi to môj nabitý program bohužiaľ nedovolil. Ponuku som sa rozhodla prijať, pretože sa mi tento projekt páči. A myslím si, že v Trnave sú dobrí ľudia, ktorí majú záujem o napredovanie mladých tenistov a tenisu všeobecne!“ povedala Šafářová pre www.empire-tennis- academy.com.

Väčšinu informácií o akadémii sa dozvedela od Vladimíra Pláteníka, ktorý je v akadémii šéftrénerom.

"S Vladom sa poznáme dlho z WTA okruhu, ale okrem neho som počula dobré referencie aj od iných hráčov. Tenista nestrávi doma veľa času, ale keď budem doma, rada si do Trnavy zájdem potrénovať. Je tam ideálne prostredie pre profesionálnu prípravu. A Trnava nie je z Brna ďaleko! Tešíme sa na našu spoluprácu,“ dodala víťazka siedmich turnajov WTA vo dvojhre a trinástich vo štvorhre.

Príchod Šafářovej veľmi víta aj Plateník, tréner Darie Kasatkinovej, 27. hráčky rebríčka WTA.

„Je to svetová hráčka s obrovskými skúsenosťami. My sme v podstate oslovili trénera Františka Čermáka po rozchode s Kvitovou ohľadne spolupráce s našou akadémiou. Jeho však oslovila ešte Lucka, a tak sme sa dohodli na spolupráci všetkých zúčastnených. Teším sa, že do klubu občas zavíta takáto hráčka a tak isto dúfame v spoluprácu s jej trénerom, ktorý bol špičkovým hráčom. Aj on môže prispieť svojimi skúsenosťami a poznatkami hráčom a trénerom v Trnave. Obaja sú veľkými pojmami v českom tenise. Je skvelé, že spoja svoju budúcnosť práve s nami,“ reagoval na spoluprácu Vladimír Pláteník.

Ženský tím EMPIRE Tennis Academy:
Hráčky: Rebecca Šramková, Tereza Mihalíková, Vivien Juhászová, Lenka Juríková, Sandra Jamrichová, Laura Maluniaková (všetky Slovensko), Elina Svitolinová (Ukr.), Daria Kasatkinová (Rus.), Lucie Šafářová (ČR), Ons Jabeurová (Tun.), Kateryna Kozlovová (Ukr.), Anna Blinkovová (Rus.), Sadafmoh Tolibovová (Biel.).

debata chyba
Viac na túto tému: #Lucie Šafářová #Empire Tennis Academy