Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shapovalov trafil rozhodcu do oka, dostal pokutu 7000 dolárov

Kanadský tenista Denis Shapovalov dostal pokutu 7000 USD od Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) za to, že v rozčúlení mimo hry zasiahol loptičkou do ľavého oka empjarového rozhodcu Arnauda Gabasa.

07.02.2017 12:20
Denis Shapovalov Foto: ,
Denis Shapovalov.
debata

Incident sa udial počas nedeľňajšieho ottawského stretnutia s Britom Kylom Edmundom v rámci súboja predmetných krajín v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov. Incident sa udial, keď 17-ročný Shapovalov inkasoval brejk na 3:6, 4:6, 1:2 v rozhodujúcom dueli za stavu 2:2 na body.

„Nemal v úmysle zasiahnuť arbitra a osobne sa mu hneď ospravedlnil. Nepredpokladáme ďalšie konzekvencie toho, čo sa stalo. Pán Gabas podstúpil vyšetrenia v Otawa General Hospital. Nepreukázali poškodenie oka. Ďalšie lekárske testy absolvuje v utorok po svojom návrate do Francúzska,“ uviedla ITF v komuniké.

„V prvom rade sa ospravedlňujem rozhodcovi a všetkým funkcionárom. Moje správanie bolo neakceptovateľné. Sľubujem, že niečo takéto som urobil naposledy. Cítim sa neskutočne zahanbene a trápne, je mi strašne z toho, že som takto zrazil môj tím,“ skonštatoval ľavoruký víťaz vlaňajšej wimbledonskej dvojhry juniorov Shapovalov. Rodák z izraelského Tel Avivu figuruje na 251. priečke v seniorskom singlovom renkingu ATP.

„Pravidlá sú pravidlá. Okamžite som vedel, čo bude nasledovať, hoci si nemyslím, že to bol plánovaný čin. Dostal lekciu, z ktorej sa poučí a posunie sa dopredu,“ vyhlásil kapitán Kanaďanov Martin Laurendeau. Informácie sú z webu Inside The Games.

debata chyba
Viac na túto tému: #Denis Shapovalov