Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mečíř: Odchod? Nad ním uvažujem 15 rokov

Ria, ria, Hungaria. Pokrik známy skôr z futbalového prostredia zaznel v nedeľu podvečer v Bratislave. Žiadne prekvapenie, Maďari takto tradične oslavujú úspechy svojich športovcov. Túto oslavu triumfu však nikto nečakal.

05.02.2017 19:52
Martin Kližan Foto: ,
Martin Kližan a jeho zvesená hlava počas zápasu proti Mártonovi Fucsovicsovi.
debata (4)

Na jednej strane sklonené hlavy a hrobové ticho, na opačnej nadšenie, akoby sa práve skončilo veľké finále. Na kurte, ale aj na lavičke si to rozdávala slovenská bezmocnosť s obrovskou maďarskou energiou. Takto to vyzeralo nielen po, ale aj počas štvrtého zápasu medzi Martinom Kližanom a Mártonom Fucsovicsom.

Kližanov pohyb medzi výmenami, pohľad upretý do kurtu, či krčenie ramenami dávali tušiť, že sa rodí prekvapenie.

"Čo na to povedať, boli lepší,“ stroho tvrdil po prehre inokedy mimoriadne výrečný Petržalčan.

"Bol to pekný zápas a krásny sviatok tenisu. Vyzdvihol by som prístup hráčov, sklamaný som jedine z celkového výsledku,“ nadviazal Miloslav Mečíř, ktorý v slovách útechy nepochopiteľne ukrýval zdesenie, hnev ale i absolútne sklamanie.

Maďari sa ukázali v Bratislave ako tím. Povzbudzovanie v stoji po každej vyhratej výmene, hecovanie a upokojovanie po zbabranom údere. Kapitán, tenisová dvojka, trojka, štvorka, fyzioterapeut i masér, súperova lavička po celý čas žila.

"Od začiatku som veril, že môžeme uspieť. Naši hráči predsa nie sú až o toľko slabší, aby tu nemohli pomýšľať na víťazstvo,“ nabíjal svojich hráčov sebavedomím aj pred odchodom do Budapešti kapitán hostí Gábor Köves.

Ten slovenský dostal na záver tlačovej konferencie otázku, či nezvažuje svoj odchod od tímu. "Nad týmto rozmýšľam už 15 rokov. Uvidíme, ako sa rozhodnem nabudúce,“ priznal Mečíř. Kližan pri tejto odpovedi zagúľal očami a svoj úsmev obrátil k stolu. Nepovedal nič, gestá to však urobili za neho. V slovenskom tíme to stále škrípe a prehra s Maďarskom je zdvihnutým prstom.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan