Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maďarský kapitán: Mohlo byť 2:0

Nerozhodný stav 1:1 po prvom hracom dni stretnutia Slovensko - Maďarsko v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2017 tenisových reprezentačných družstiev mužov je podľa kapitána slovenského tímu Miloslava Mečířa primeraný.

03.02.2017 23:38
Miroslav Mečíř Foto: ,
Miroslav Mečíř.
debata

„Vedel som, že to bude veľmi ťažké a dramatické. Sobota bude náročná. Mimoriadne dôležitá štvorhra ukáže veľmi veľa. Máme čo robiť,“ povedal Mečíř na večernej tlačovej konferencii.

V úvodnom zápase na tvrdom povrchu v Aegon aréne NTC Slovák Martin Kližan zvíťazil nad Attilom Balázsom 6:1, 6:2, 3:6, 6:4, no v nasledujúcom dueli náhradný druhý singlista domácich Jozef Kovalík prehral za 149 minút 2:6, 7:6 (4), 3:6, 4:6 s jednotkou hostí Mártonom Fucsovicsom.

Kovalík sa v piatok ráno dozvedel, že bude hrať namiesto pôvodne nominovaného Lukáša Lacka, ktorý má žalúdočné problémy. Na to, že bol nervózny, sa vyhovárať nechce. „Určite tam bolo trochu nervozity, no tá je pred každým zápasom. Pred Davis Cupom je to možno trochu špecifické, ale nemyslím si, že to nejako výrazne ovplyvnilo priebeh,“ tvrdí dvadsaťštyriročný Bratislavčan.

Proti rovesníkovi Fucsovicsovi má Kovalík skóre už iba 4:3, pričom obe predchádzajúce prehry utrpel v mládežníckom období. „Zápasy s ním sa v minulosti rôznili. Hral som s ním len vonku, v hale ešte nie, takže sa to nedá porovnať. Zo všetkých našich spoločných duelov hral môj súper v tomto najlepšie,“ zhodnotil Jozef Kovalík.

Miloslav Mečíř nevylúčil možnosť, že by si Lukáš Lacko zahral v prípadnom nedeľňajšom zápase s Attilom Balázsom, ak sa dovtedy stihne zotaviť. „Neviem, akého pôvodu sú jeho zdravotné ťažkosti. Ak ho doktori do nedele dajú dokopy, myslím si, že by mohol hrať. Pravidlá to dovoľujú,“ uviedol nehrajúci kapitán SR.

„Celý priebeh zápasu bol veľmi vyrovnaný. Dobre som podával už od prvého gemu, Kovalík môj servis prelomil iba raz. Ja som ten jeho zlomil trikrát, čo napokon rozhodlo o výsledku stretnutia,“ myslí si Márton Fucsovics.

Kapitán maďarského tímu po piatku neskrýval spokojnosť. „Na každý duel sa musíme pozerať osobitne. Od začiatku sme vedeli, že aj keď Lukáš Lacko dnes nenastúpi, nebude nás čakať o nič slabší súper. Podľa mňa je Kovalík rovnako dobrý, možno v súčasnosti aj lepší než Lacko. Na začiatku dňa by som bol so stavom 1:1 veľmi spokojný, no dnes bolo možné aj to, že by sme viedli 2:0, keďže Attila Balázs podal veľmi bojovný výkon. Martin Kližan napriek tomu potvrdil úlohu favorita a dokázal uhrať kľúčové body pre seba. Mártona Fucsovicsa musím pochváliť, jeho dnešný výkon bol brilantný a podľa môjho názoru zvíťazil zaslúžene,“ vyhlásil Gábor Köves.

Lacko sa cíti hrozne, syna má v nemocnici

Domáci tenista Lukáš Lacko zo zdravotných dôvodov nenastúpil na piatkovú dvojhru proti Mártonovi Fucsovicsovi v rámci bratislavského stretnutia Slovensko – Maďarsko v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2017 reprezen­tačných družstiev mužov (3. – 5. februára). Zatiaľ nevie, či bude k dispozícii na záverečný deň.

„Cítim sa hrozne. Nemôžem hrať a môj syn je v nemocnici. Ochorel som zrejme od neho. Ospravedlňujem sa všetkým fanúšikom. Mám črevné problémy a tímový lekár to zhodnotil tak, že by som nemal ísť ani na nástup, aby neochoreli moji spoluhráči. Rád by som hral aspoň v nedeľu, ale uvidíme, ako mi bude. Chalanom držím palce. Aj malému, aby sa so ženou vrátili čím skôr domov,“ uviedol Lacko na facebooku.

Dvadsaťdeväťročného piešťanského rodáka nahradil Jozef Kovalík, duel na tvrdom povrchu v Aegon aréne NTC sa ešte neskončil. V úvodnom singli si Martin Kližan poradil s Attilom Balázsom 6:1, 6:2, 3:6, 6:4.

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Mečíř