Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maďari vedia, že sú outsideri. Do Bratislavy však prišli vyhrať 3:2 na zápasy

Maďarskí tenisti si pred nadchádzajúcim stretnutím so Slovákmi v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2017 reprezentačných družstiev mužov (3. - 5. februára v NTC v Bratislave) uvedomujú pozíciu outsiderov, svojich súperov by radi prekvapili.

31.01.2017 16:00
Márton Fucsovics Foto: ,
Maďarský tenista Márton Fucsovics.
debata

V rovnakej fáze vlani v júli na antuke v Budapešti so Slovenskom prehrali 0:3. „Slovenský tím je jasným favoritom. Naším cieľom je sťažiť mu to. Budeme robiť všetko, čo bude v našich silách,“ avizuje nový kapitán hostí Gábor Köves, ktorý dal dôveru štvorici Márton Fucsovics, Attila Balázs, Gábor Borsos a Levente Gödry.

Rebríčkovo najlepší singlista v maďarskej nominácii Fucsovics na utorkovej prezentačnej tlačovej konferencii o šanci svojho tímu na úspech hovoril v podobnom duchu: „Verím, že Slovákov môžeme zaskočiť. Minulý rok sme hrali na antuke, pre mňa je tvrdý povrch lepší. Máme v mužstve ako dvojku Attilu Balázsa, ktorý chytil dobrú formu a darí sa mu predvádzať kvalitné výkony.“

Balázs sa nedávno vrátil do profesionálneho tenisu po pauze vynútenej nepríjemným zranením prsta. „Snažil som sa z toho dostať, no dlho som nebol úplne pripravený. Hrať turnaje by bolo stratou času a peňazí, takže som sa venoval skôr práci trénera a zápasom na klubovej úrovni. Opäť som však získal motiváciu, polepšilo sa mi aj zdravotne. Zatiaľ hrám dobre. Nemám čo stratiť, je to možno moja posledná šanca zahviezdiť. Cením si dôveru kapitána a dúfam, že ho nesklamem,“ uviedol.

Dvadsaťsedemročný budapeštiansky rodák prezradil aj možný scenár stretnutia, s ktorým by bol spokojný. „Po prvom dni by bol pre nás optimálny stav 1:1. V takom prípade bude veľmi dôležitá štvorhra. Ak by sme v nej zvíťazili, mohli by sme na Slovensku uspieť pomerom 3:2,“ myslí si.

Nehrajúci kapitán SR Miloslav Mečíř na stretnutie s Maďarskom nominoval štvoricu Martin Kližan, Jozef Kovalík, Lukáš Lacko a Andrej Martin. Najvyššie rebríčkovo postavených slovenských singlistov v nominácii dopĺňajú náhradníci Norbert Gombos a deblový špecialista Igor Zelenay.

Hrať sa bude loptami Dunlop na tvrdom povrchu Premier Court pod zatiahnutou strechou Aegon arény NTC. Prvá z dvoch piatkových dvojhier sa začne o 15.00 h, sobotňajšiu štvorhru naplánovali na 14.00 h a úvodný z dvoch nedeľňajších singlov rozohrajú o 13.00 h. Hlavným rozhodcom bude Poliak Grzegorz Wójcik, empajrovými Britka Fiona Edwardsová a Američan Greg Allensworth, kontrolný systém Jastrabie oko obslúži Švéd Anders Wennberg.

Víťaz postúpi do play-off o svetovú skupinu MS tímov ITF 2018 (bude sa hrať 15. – 17. septembra 2017). Zdolaného bude čakať jesenná záchranárska úloha proti niekomu z tria Holandsko, Poľsko a Bosna a Hercegovina.

debata chyba
Viac na túto tému: #Davisov pohár