Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lacko sa teší, Kližan chce vyššie

Pred rokom ich v Budapešti na antuke zdolali presvedčivo 3:0. Favoritom sú i doma na tvrdom povrchu v NTC.

30.01.2017 18:34
Slovensko, Davisov pohár Foto: ,
Martin Kližan a kapitán Miroslav Mečíř.
debata

Slovenskí tenisti si v závere tohto týždňa zmerajú v 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára sily s Maďarmi. Rebríčkové postavenie i skúsenosti hráčov oboch krajín pasujú za jednoznačného favorita domácich tenistov. Nehrajúci kapitán Miloslav Mečíř však nechce nič podceniť.

„V súčasnosti sa nedá o žiadnom zápase povedať, že je vopred vyhratý. Nesmiete podceniť žiadneho súpera. Vyrovnanosť vo svetovom tenise je obrovská. Výsledky sú často závislé nielen od formy, ale aj od počasia či toho, ako sa kto vyspí. Vybrali sme si povrch a sme vyššie v rebríčku, čo nás zvýhodňuje, ale treba hrať od začiatku naplno. Niekoho zápasy v Davisovom pohári výrazne vyburcujú, iný ťažšie zvláda tlak zodpovednosti, je to veľmi individuálne,“ vysvetľuje Mečíř.

Martin Kližan, Lukáš Lacko, Andrej Martin a Jozef Kovalík, ktorí sú v Mečířovom tíme, nemajú veľký prehľad o najlepších maďarských hráčoch. Lacko aj Martin však upozorňujú, že jednotka súpera Márton Fucsovics dokáže práve v Davisovom pohári zdolať aj silnejšieho protivníka. Nehrajúci kapitán bude mať po dlhšom čase k dispozícii aj dvojicu Kližan, Lacko. Obaja vlani za neúčasť na stretnutí v Austrálii dostali pokutu a podmienečne ich vylúčili z reprezentácie.

„Vysvetlili sme si to už pomerne dávno. S oboma sme sedeli a rozprávali sa. Uznali, že niektoré veci mohli urobiť aj lepšie. Nie je nutné, aby reprezentovali v každom zápase Davisovho pohára, keďže máme pomerne vyrovnaný tím šiestich hráčov, no dohody treba rešpektovať. Je dobré, že teraz majú obaja chuť hrať,“ tvrdí Mečíř.

„Nehovoril by som o nejakom mojom veľkom návrate do tímu. Nehral som predsa len jeden zápas, na ktorý ma kapitán nominoval. Predtým som poctivo reprezentoval desať rokov. Najdôležitejší je vždy výsledok. Dúfam, že sa budeme sústrediť na hru a nemusíme sa venovať iným veciam,“ poznamenal Kližan. „Som tu, lebo chcem, aby sme postúpili do svetovej skupiny,“ dodal jednoznačne.

Martin potvrdil, že atmosféra v tíme nie je úplne ideálna. „Každý sa nad tým snažíme povzniesť. Určite to nie je ideálne a také to hneď ani nemôže byť. Potrebuje to čas,“ naznačil.

Lacko zas prezradil, že tentoraz sa na stretnutie teší o čosi viac, než v minulosti. „Po pauze, ktorú som mal, prichádzam s trochu iným pocitom. Keď som bol mladší a v niektorých sezónach i lídrom tímu, tak sme hrávali dva či tri zápasy za rok a tie týždne boli často pekné, ale dosť stresujúce. Bývalo to psychicky náročné. Teraz sa pokúsim viac si to užiť, než sa dostať pod tlak,“ prezradil.

Slovenský daviscupový tím pred zápasom proti... Foto: Pravda, Ivan Majerský
Slovensko, Davisov pohár Slovenský daviscupový tím pred zápasom proti Maďarsku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan #Lukáš Lacko