Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Tenisová remíza

Najočakávanejšie, úžasné, nezabudnuteľné... Finále Australian Open medzi Rogerom Federerom a Rafaelom Nadalom môže mať iks ďalších prívlastkov, ani jeden však nedokáže vystihnúť jedinečnosť súboja v aréne Roda Lavera. Do tenisového ringu sa totiž vrátili hrajúce legendy. V čase, keď to už nikto nečakal.

30.01.2017 14:04
Rafael Nadal, Rod Laver, Roger Federer. Foto: ,
Rafael Nadal, Rod Laver a Roger Federer.
debata

Razancia, rýchlosť, vytrvalosť. Presne tak, ako si ich pamätáme spred niekoľkých rokov. Médiá síce písali o návrate finalistov v čase, pravdou ale je, že ani jeden z nich faktor času nepozná. Obaja tridsiatnici odohrali na turnaji tri päťsetové bitky, v záverečných dejstvách ich výkon vždy gradoval. Po známkach únavy ani stopy.

Odolnosť a nepoddajnosť. Federera aj Nadala v uplynulých mesiacoch trápili zdravotné problémy. Mnohí si mysleli, že odísť treba v najlepšom a brány osemfinále, či štvrťfinále sú nedôstojným koncom pre najlepších hráčov v histórii. Stačil krátky oddych a po rokoch námahy sa unavené telá ukázali opäť v tej najlepšej forme.

Federer po finálovom zápase priznal ľútosť nad krutosťou tenisu. Po súboji vždy zostane na jednej strane víťaz a na opačnej ten zdolaný. Tenis totiž remízu nepozná. Avšak polemika o tom, kto je najlepším hráčom v histórii, by sa mohla skončiť aj nerozhodne. Federer a Nadal sú do týchto chvíľ najlepší z najlepších a s týmto rezultátom by bez ohľadu na počet grandslamových zárezov určite súhlasili. Z úcty jedného voči druhému. A s pokorou – tak, ako ich dlhé roky poznáme…

Tenisoví fajnšmekri si môžu gratulovať. Roky si užívajú to najlepšie z tohto populárneho športu. Grandslamové finále medzi Federerom a Nadalom sa už možno nikdy nezopakuje. Svoje bohaté zbierky chce doplniť Djokovič, Murray, či Wawrinka, za postrannou čiarou už prešľapuje sebavedomý Dimitrov či mladá puška Alexander Zverev. Austrálska epická „bitka“ dvoch tenisových titánov však zostane navždy nezabudnutá…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roger Federer