Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Roddick vzýva finále Federera proti Nadalovi, Wilander naopak nové tváre

Od najvplyvnejšieho zápasu v dejinách až k odmietnutiu ix-krát zažitého, také široké je spektrum názorov na možné pokračovanie rivality medzi švajčiarskym tenistom Rogerom Federerom a Španielom Rafaelom Nadalom vo finále Australian Open v Melbourne.

25.01.2017 16:18
Indian Wells Tennis Foto: ,
Rafael Nadal (vpravo) s Rogerom Federerom.
debata

„Bol by to najsignifikantnejší zápas v histórii. Uvedomte si širšie súvislosti: Federer má na konte 17 grandslamových titulov a Nadal 14. Prípadná 15. trofej by ho vrátila do debát, lebo za rohom je Roland Garros. Ak by však uspel Federer, viedol by už o štyri primáty a neviem, či rivalovi zostáva dosť času, aby preklenul takúto medzeru. Ak sa toto stretnutie napokon naozaj udeje, tenis by to mal privítať s otvoreným náručím! Obaja vo forme, ten pocit déja-vu, bolo by to úžasné… Osobne by som tipoval ‚Rafu‘,“ vyhlásil Roddick pre Tennis Podcast, zdieľal to web The Telegraph.

„Bolo by pekné znova ich vidieť proti sebe vo finále, ale taký by bol aj duet Johna Lennona a Elvisa Presleyho… Podľa mňa by bolo lepšie radšej tam zažiť nové tváre. Títo dvaja už odohrali skvelé finálové zápasy a nepotrebujem ich sledovať v ďalšom,“ uviedol Švéd Mats Wilander pre DPA, zdieľal to portál Marca.

„Ak by som si mohol vybrať finalistov, potom ich dvoch. Bojujú proti sebe už nejakých jedenásť rokov a teraz zhodne majú dobrú príležitosť dostať sa až do konca,“ skonštatoval podľa Tennis World austrálsky velikán Rod Laver, po ktorom sa volá hlavný dvorec v Melbourne Parku.

Tridsaťpäťročný Federer zaostáva proti 30-ročnému Nadalovi v bilancii zo vzájomných konfrontácií 11:23, naposledy proti sebe nastúpili predvlani v októbri v Bazileji a Švajčiar vo finále vo svojom rodnom meste triumfoval 6:3, 5:7, 6:3.

Na AO spolu bojovali trikrát a vždy mal navrch Španiel vrátane finále ročníka 2009. Federer bude vo štvrtok v semifinálovom derby čeliť Stanovi Wawrinkovi, Nadala v piatok vyzve Bulhar Grigor Dimitrov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roger Federer