Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zväz rešpektuje rozhodnutie Cibulkovej vynechať Fed Cup

Vedenie Slovenského tenisového zväzu (STZ) rešpektuje rozhodnutie slovenskej jednotky Dominiky Cibulkovej, ktorá nebude v roku 2017 reprezentovať v Pohári federácie družstiev žien.

24.01.2017 14:20
Dominika Cibulková Foto:
Slovenská reprezentantka Dominika Cibulková.
debata (2)

Šiesta hráčka aktuálneho svetového renkingu WTA vo dvojhre oznámila informáciu o vynechaní tohtosezónnych fedcupových stretnutí v sobotu.

„Stanovisko STZ je jasné. Rešpektujeme rozhodnutie Dominiky Cibulkovej a budeme sa snažiť, aby posilnila náš tím v apríli. Je to hráčka z najlepšej desiatky. Od čias Daniely Hantuchovej sme dlhé roky nemali slovenského tenistu tak vysoko v rebríčku. Silný argument sú aj tie špeciálne okolnosti, že Dominika prvé tri mesiace neobhajuje žiadne body a môže zaútočiť na historicky najlepšie umiestnenie. Je to aj v záujme slovenského tenisu,“ povedal v utorok generálny sekretár STZ Igor Moška.

Slovenky sa najbližšie predstavia 11. – 12. februára na antuke v hale vo Forli proti domácim Taliankam v 1. kole II. svetovej skupiny MS tímov ITF. Následne 22. – 23. apríla podľa výsledku absolvujú play-off o elitnú osmičku ročníka 2018 alebo baráž o II. svetovú skupinu. Pri rozhodovaní 27-ročnej Bratislavčanky mohol podľa Mošku zavážiť aj povrch, na ktorom bude tím SR vo februári súperiť s Talianskom. „Taliansky zväz určil, že sa bude hrať na antuke v hale. Pre Dominiku je prechod z tvrdého povrchu na antuku a potom späť najťažší. S tým februárom sme v podstate rátali, že to bude pre ňu zložité a pravdepodobne sa ospravedlní.“

STZ sa bude snažiť o to, aby Cibulková bola slovenskému tímu k dispozícii v apríli. Všetko však bude jasnejšie vtedy, keď bude známy súper a dejisko. „Pevne verím, že to potom bude otvorené. V tomto som ešte mierny optimista. Keď sa to nepodarí, budeme to rešpektovať a príležitosť dostanú mladé hráčky,“ uzavrel Moška.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #STZ