Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Premiéra Karolíny Plíškovej. Prvý raz je vo štvrťfinále v Melbourne

Aj český tenis bude mať štvrťfinálové zastúpenie vo dvojhre na Australian Open v Melbourne.

23.01.2017 13:46
Karolína Plíšková Foto: ,
Karolína Plíšková.
debata

Päťka svetového rebríčka Karolína Plíšková obhájila svoju pozíciu, keď v osemfinále zdolala moskovskú rodáčku reprezentujúcu Austráliu Dariu Gavrilovovú (22.) 6:3, 6:3. Hralo sa v halových podmienkach pod zatiahnutou strechou Rod Laver Areny. Plíšková dominovala vo víťazných úderoch 27:14, na esá to bolo 12:4. Súperke vzala podanie päťkrát, sama prišla o servis vo dvoch prípadoch.

„Tento rok mi to zatiaľ v Austrálii ide veľmi dobre. Som rada, že som aj tento zápas zvládla na úrovni zahrám si tu po prvý raz vo štvrťfinále,“ uviedla Karolína Plíšková v prvom interview priamo na dvorci. Neskôr na tlačovej konferencii uviedla: „Viem, že dokážem zahrať oveľa lepšie ako dnes, ale ráta sa postup. Som spokojná aj s tým, že som nemusela ísť do tretieho setu. Obe sme hrali akoby zakríknuto, niečo tomu chýbalo. Možno sa všetko zmenilo tým, že sa zatiahla strecha.“

Finalistka US Open z vlaňajška skončila pred rokom v Melbourne už v 3. kole, teraz výrazne pripíše body. Momentálne už je v „online“ verzii rebríčka WTA na treťom mieste. Zverenkyňa trénera Davida Kotyzu Plíšková je víťazkou prípravného turnaja v Brisbane, v tomto roku zatiaľ má stopercentnú zápasovú bilanciu 9:0. Vo štvrťfinále na ňu čaká chorvátske prekvapenie, už 34-ročná Mirjana Lučičová-Baroniová. Tá sa po 18 rokoch dočkala svojho druhého grandslamového štvrťfinále. Semifinalistka Wimbledonu 1999 zvíťazila v pondelok nad americkou kvalifikantkou Jennifer Bradyovou za 70 minút 6:4, 6:2. Zverenkyňa Marina Bradariča Lučičová-Baroniová je prvou chorvátskou štvrťfinalistkou AO od sezóny 1996 (Iva Majoliová).

„Hrá veľmi dobre a najmä rýchlo. Tunajšie podmienky jej vyhovujú. Videla som len jej zápas s Radwanskou, ale poznáme sa veľmi dobre. Dvakrát som nad ňou v minulosti zvíťazila, ale dvakrát som aj prehrala. Musím sa pripraviť na zápas s malým počtom dlhých výmen. Musím dobre podávať a byť koncentrovaná,“ uviedla Karolína Plíšková na adresu Mirjany Lučičovej-Baroniovej v prepise TB na webe ausopen.com.

Dvojhra žien – 4. kolo (osemfinále):
Serena Williamsová (USA-2) – Barbora Strýcová (ČR-16) 7:5, 6:4
Karolína Plíšková (ČR-5) – Daria Gavrilovová (Aus.-22) 6:3, 6:3
Johanna Kontová (V. Brit.-9) – Jekaterina Makarovová (Rus.-30) 6:1, 6:4
Mirjana Lučičová-Baroniová (Chor.) – Jennifer Bradyová (USA) 6:4, 6:2

debata chyba
Viac na túto tému: #Karolína Plíšková #Australian Open 2017