Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Serena nemala deň, Strýcovú však zdolala

Až 46 nevynútených chýb urobila Američanka Serena Williamsová v pondelkovom zápase osemfinále dvojhry na Australian Open proti českej tenistke Barbore Strýcovej. Napriek tomu do štvrťfinále na úvodnom grandslamovom tenisovom turnaji sezóny postúpila Američanka výsledkom 7:5, 6:4.

23.01.2017 09:10
Serena Williamsová Foto: ,
Serena Williamsová v zápase proti Češke Barbore Strýcovej.
debata

Nasadená dvojka S. Williamsová sa však proti šestnástke žrebu Strýcovej poriadne natrápila. Vo vstupnom dejstve potrebovala na jeho ukončenie osem setbalov, v druhom sete za stavu 5:3 prišla o podanie, ale rebrejkom získala set aj zápas. Po 105 minútach premenila prvý mečbal. Do štvrťfinále v Melbourne Parku sa prebojovala po jedenásty raz.

„Je dobré zvíťaziť aj vtedy, keď nemáte svoj najlepší deň. Je pekné sa spoľahnúť na vlastné údery, ale keď vám prestanú fungovať, treba zapojiť iné veci. Moja súperka bola ťažko čitateľná. Kúskovala hru, dosť toho vrátila a celkovo sa mi proti nej nehralo dobre,“ uviedla 35-ročná Serena Williamsová v prepise z pozápasovej tlačovej konferencie na webe Australian Open.

Dvadsaťdvanásobná grandslamová šampiónka trafila len 45% prvých podaní do kurtu a 63% z nich premenila na body. Pomer víťazných úderov a nevynútených chýb mala 28:46, čo sú pre bývalú svetovú jednotku veľmi zlé čísla. Na druhej strane Strýcová podala oveľa striedmejší výkon v ofenzíve s číslami 9 „winnerov“ a 14 nevynútených chýb.

Najbližšou súperkou S. Williamsovej bude Britka Johanna Kontová. Nasadená deviatka si v osemfinále hladko poradila s Jekaterinou Makarovovou (30.). Ruská premožiteľka Dominiky Cibulkovej prehrala 1:6, 4:6. Dvadsaťpäťročná rodáčka z austrálskeho Sydney Kontová, ktorá má maďarské korene, nedávno v Sydney získala svoj druhý singlový titul na hlavnej profesionálnej úrovni po vlaňajšom júlovom Stanforde.

„Nehrali sme doteraz proti sebe, ale poznám jej hru. Zdobí ju ofenzíva a zlepšuje sa. Bude to náročné, ale teším sa na zápas. Beriem to tak, že všetko dobré, čo sa udeje, je pre mňa bonus. Ja už nemám čo stratiť,“ skonštatovala S. Willamsová.

Keďže Nemka Angelique Kerberová skončila v Melbourne svoju púť už v osemfinále, Serena Williamsová sa v prípade zisku siedmeho miestneho titulu dostane späť na čelo svetového rebríčka. Pod horúcim austrálskym slnkom brala tituly v rokoch 2003, 2005, 2007, 2009, 2010 a 2015.

Serena má nádej na 23. triumf na Majors, čím by osamela na historickej druhej priečke pred Nemkou Steffi Grafovou. Vedie Austrálčanka Margaret Courtová (24). Američanka dosiaľ naposledy na vrcholnej scéne uspela minulý rok na Wimbledone.

Výsledok pondelkového stretnutia dvojhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Australian Open v Melbourne (16. – 29. januára, celková dotácia 50 miliónov AUD, tvrdý povrch Plexicushion):

Dvojhra žien – 4. kolo (osemfinále):
Serena Williamsová (USA-2) – Barbora Strýcová (ČR-16) 7:5, 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #Serena Williams #Barbora Strýcová #Australian Open 2017