Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tradičný víťaz by dal cenu háčikovi

Triumf v ankete ho príjemne prekvapil. Deviaty titul pre kajakára roka si veľmi váži. Zároveň však predpokladá, že jubilejný desiaty už nepridá.

20.01.2017 19:00
Erik Vlček Foto: ,
Erik Vlček.
debata

„Nie že by som sa vopred vzdával. Konkurencia je však silná. Mladí chlapci nám šliapu na päty a neskutočne sa zlepšujú. Tento rok zrejme rozhodli skúsenosti. Ľudia ma asi považujú za lídra našej posádky, hoci ja to tak neberiem. S Ďurom vieme udržať kolektív pokope, nabudiť sa k dobrým výkonom a vieme ukázať aj mladým chlapcom, ako to treba robiť,“ tvrdí Erik Vlček, člen úspešného štvorkajaka, ktorý na olympiáde v Riu de Janeiro vybojoval striebornú medailu.

Už trojnásobný medailista spod piatich kruhov má na uplynulý rok len tie najlepšie spomienky. Úspechu na olympiáde obetovala štvorica Myšák, Vlček, Tarr, Linka pod vedením trénera Likéra maximum a rozhodne sa jej to oplatilo.

„Vopred sme vedeli, že náš čaká ťažký rok. Počítali sme s tým, že budeme neustále na sústredeniach. Mali sme pred sebou jeden veľký cieľ – olympijskú medailu. V najťažších chvíľach sme si stále opakovali, že to všetko musíme vydržať a potom sa dostaví úspech. Keď sa teraz pozriem naspäť, tak nám rok 2016 ubehol celkom rýchlo,“ usmieva sa 35-ročný Komárňan.

V tradičnej ankete Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky vyhral Vlček so štvorbodovým náskokom nad dlhoročným parťákom Tarrom. Tretí bol s odstupom ďalších štyroch bodov najmladší člen posádky Myšák. Koho by na prvé miesto zaradil Vlček?

„Asi Denisa – najviac sa zlepšil, ukázal svoje nesporné kvality a pozícia háčika je vo štvorkajaku predsa najdôležitejšia. Osobne som sa vlani cítil lepšie ako rok predtým, ale kto z nás bol najlepší je ťažké určiť. Na krátkych tratiach dominuje vďaka dynamike Tibor, Denis vie perfektne zvládnuť záver, ja mám celý kilometer vyrovnaný a Ďuro je zase najväčší univerzál. Po olympiáde v Aténach som bol v rovnakej pozícii ako mladí chalani teraz. V ankete som skončil štvrtý a motivovalo ma to do ďalšej práce,“ prezradil Vlček.

Dokedy si ešte trúfa naháňať výrazne mladších kolegov?

„Zatiaľ mám stále pocit, že sa zlepšujem a prekonávam niektoré svoje limity. Už však mávam občas aj obavy, že dlho to už takto nepôjde a potom som z toho zúfalý. Keď budem cítiť, že už nie som prínos pre tím a som skôr na obtiaž, kanoistika mi nebude prinášať radosť a stále viac bolieť, tak s tým prestanem,“ vysvetľuje.

Kajakárom roka Vlček, bilancovanie v znamení K4

Kajakárom roka 2016 na Slovensku sa stal Erik Vlček, medzi ženami triumfovala Martina Kohlová (obaja ŠCP Bratislava). Vo výročnej ankete Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky (SZRK) päťnásobný olympionik Vlček o 4 body zdolal svojho kamaráta a dlhoročného kolegu z dvojkaka či štvorkajaka Juraja Tarra. Celkovo Vlček dominoval po deviaty raz.

Vlani bolo poradie opačné, Tarr zvíťazil v ankete o 3 body pred Vlčekom. Tarr a Vlček boli v sezóne 2016 členmi štvorkajaka, ktorý na OH v Riu de Janeiro vybojoval striebro v K4 1000 m.

Víťazi ankety Kanoista roka 2016
Kajakár: 1. Erik Vlček 131 bodov, 2. Juraj Tarr 127, 3. Denis Myšák 123. Kajakárka: 1. Martina Kohlová 95, 2. Ivana Mládková 57, 3. Nikola Zatlkajová. Kanoista: 1. Vincent Farkas 92, 2. Matej Rusnák 57, 3. Ľubomír Hagara. Junior: 1. Csaba Zalka 93, 2. Samuel Baláž 45, 3. Martin Nemček 33. Tréner roka: 1. Peter Likér 62,5, 2. Marián Tesárik 41,5, 3. Radovan Šimočko 35. Výkon roka: K4 – Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr, Tibor Linka 95.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Vlček