Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kristína Kučová: Motivoval ma parfém. Teraz je v hre mikina

Keď postúpila Rebecca Šramková do finále kvalifikácie tohtoročného Australian Open, zverejnila na jednej zo sociálnych sietí fotografiu. Pózovala na nej s inou slovenskou tenistkou - Kristínou Kučovou (26). K obrázku pridala zopár slov.

16.01.2017 15:06
Kristína Kučová Foto: ,
Kristína Kučová.
debata

„Priniesla mi šťastie.“ Mladučká debutantka v hlavnej súťaži prvého grandslamu roka sa včera s Melbourne rozlúčila. Jej talizman si však užíva austrálsku atmosféru aj ďalej. Mladšia zo sestier Kučových si prekvapujúco poradila v úvodnom kole s favorizovanou Američankou Christinou McHalovou (40. v renkingu).

„Som síce unavená, ale spať sa mi ešte nechce. Mám zapnutú televíziu, pozerám tenis. Pociťujem však veľké šťastie i spokojnosť. Zaspávať sa mi bude výborne,“ referovala 80. hráčka sveta tesne pred polnocou (melbournského ča­su).

Ako sa vyvíjal zápas s McHalovou z vášho – hráčskeho – pohľadu?
Začiatok naznačoval, že pôjde o veľmi vyrovnaný súboj. Prehrávala som síce 2:4, no každá hra bola nesmierne vyrovnaná. Prepracovala som sa k viacerým brejkbalom, no nedotiahla som ich do zdarného konca. Od toho stavu sa však vo mne čosi zlomilo. Začala som si viac veriť, opadla zo mňa nervozita, môj výkon sa neustále zlepšoval. Naopak, McHalová nedokázala udržať tempo. Preto bol zvyšok zápasu v mojej réžii.

Ako vám chutí premiérový postup do druhého kola Australian Open?
Predtým sa mi podarilo postúpiť na grandslamovom turnaji už vo Wimbledone. V Austrálii ma však teší tento úspech o čosi viac. Predsa len, v Melbourne žije mnoho Slovákov, čo je na tribúnach počuť i vidieť. Vytvárajú nám skvelú atmosféru.

Nezabudli vám po víťazstve zagratulovať k meninám?
Kdeže po zápase. Gratulovali mi už počas neho. Z hľadiska vykrikovali: všetko najlepšie, Kika. Bolo to veľmi milé. Navyše, po každej prehratej loptičke ma povzbudzovali, dodávali mi množstvo energie. V podstate ide stále o tých istých ľudí, ktorí chodia na Australian Open rok čo rok. Mám s nimi výborné vzťahy, vcelku dobre sa poznáme.

Dali ste si nejaký darček k sviatku?
To nie. Každé meniny mi musia pripomenúť rodičia. Zakaždým som totiž v Austrálii a na tento deň sa nesústredím.

Kto vás sprevádza v Melbourne?
Som tu s kamarátkou Luciou Kovalčíkovou, ktorá mi pomáha v príprave na turnaje. S ňou uzatváram pred každým zápasom milú stávku. Za víťazstvo nad McHalovou mi sľúbila parfém – ihneď mi ho kúpila. V prípade, že zvládnem aj druhé kolo, počká na mňa mikina.

Dočkáte sa jej po zápase s Lotyškou Anastasijou Sevastovovou (32. nasadená)?
Uvidíme. S Anastasijou sa veľmi dobre poznáme. Sme rovnaký ročník. Viackrát sme už spolu hrali. Naposledy sme sa stretli vlani. Bol z toho tesný zápas, po ktorom sa z víťazstva tešila moja súperka. Verím, že sa dostatočne pripravím a predvediem znovu dobrý výkon.

Aké podmienky panujú v Austrálii? Prejavujú sa povestné vysoké teploty, ktoré už neraz viedli ku kolapsom viacerých hráčov?
Som tu už týždeň a doteraz bolo veru chladno. O horúčavách sme ani nechyrovali. Až teraz vystúpili teploty nad tridsať stupňov Celzia. Meteorológovia hlásia, že dnes má byť najteplejší deň. V stredu, keď nastúpim na druhé kolo, má teplota znovu klesnúť. V podstate ide o veľké výkyvy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kristína Kučová #Australian Open 2017