Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kližan nerieši sériu prehier, potvrdil Davisov pohár

Slovenský tenista číslo jeden Martin Kližan aj vinou zdravotných problémov čaká na zápasový úspech vo dvojhre na hlavnej profesionálnej úrovni už od júla, nepovažuje to za tému.

14.01.2017 15:58
Martin Kližan Foto: ,
Martin Kližan.
debata (2)

„Vôbec to nepotrebujem riešiť a nezaujíma ma, či ľudia riešia nejakú moju sériu. Ide o to, ako to vidím ja. Žiadnu čiernu sériu nevnímam,“ povedal 27-ročný Petržalčan pre denník Sme.

Zverenec Martina Hromeca sa v pondelok o 9.00 h SEČ stretne v 1. kole melbournských grandslamových Australian Open so Švajčiarom Stanom Wawrinkom, ktorý na predmetnom podujatí získal titul pred troma rokmi a je šampiónom z ostatnej súčasti veľkej štvorky – newyorských US Open 2016. „Bude to súboj ako každý iný, nerozrušilo ma to, teším sa na zápas. Každý športovec nastúpi s tým, že chce vyhrať. Verím vo svoje kvality a verím, že budem hrať dobrý tenis,“ vyhlásil 35. hráč hodnotenia Kližan, ktorý s 31-ročným štvrtým mužom singlového renkingu Wawrinkom prehral v sezóne 2010 na antuke v Casablance 4:6, 6:0, 4:6. Na AO bol v roku 2014 v 3. kole, jeho osobákom na Majors je osemfinále US Open 2012.

Kližan v utorok nedohral 1. kolo v Sydney proti Rusovi Andrejovi Kuznecovovi, ale nehlási žiadnu zásadnú indispozíciu: „Je to v poriadku, nič vážne, nechcem sa k tomu vracať. Toto je dôležitejší turnaj, nemám problémy, som pripravený odovzdať maximum.“

Ľavoruký hrdina daviscupovej sezóny 2015 Kližan potvrdil, že napriek rozporom so STZ ráta so svojím štartom 3. – 5. februára v Bratislave proti Maďarom v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov: „Samozrejme, chcem hrať. Som zatiaľ zdravotne v poriadku a dúfam, že sa na tom nič nezmení. Takto som to sľúbil Milošovi Mečířovi. So zväzom nekomunikujem. Všetko rieši môj manažér.“

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan