Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Becker o Djokovičovi: Málo trénoval. Úspech nepríde, keď stlačíte gombíček

Srbský tenista Novak Djokovič v ostatných šiestich mesiacoch nestrávil na kurte toľko času, koľko by mal. Pre Sky News to povedal Nemec Boris Becker, od utorka už iba bývalý hlavný tréner druhého muža svetového rebríčka ATP vo dvojhre.

07.12.2016 17:02
Novak Djokovič, Boris Becker Foto:
Novak Djokovič a Boris Becker.
debata (1)

„Sám vie, že to tak bolo,“ dodal 49-ročný 6-násobný grandslamový šampión Becker, ktorý medzičasom získal angažmán ako odborný spolukomentátor pre nemeckú verziu televíznej stanice Eurosport.

„Úspech nepríde tak, že stlačíte nejaký gombíček. Treba drieť, lebo súperi to robia tiež,“ podotkol Becker, ktorý koučoval Belehradčana tri sezóny a počas tohto obdobia sa – aj so slovenským dlhodobým členom zázemia Mariánom Vajdom – radovali z 25 singlových titulov, z nich šiestich grandslamových.

Becker zdôraznil, že bude Djokovičovým najväčším fanúšikom. Vyzdvihol pozitíva z celého spoločného obdobia: „Bola to neuveriteľná jazda. Máme za sebou tri roky obťažkané úspechmi. Rozhodnutie o rozluke nepadlo zo dňa na deň, bol to proces. Som presvedčený, že Novak opäť bude jednotkou a tým najdominujúcejším hráčom. Musí sa však postaviť nazad na tréningový dvorec a stráviť na ňom náležité hodiny. Potrebuje sa znova koncentrovať na to, z čoho vyvstáva jeho sila.“

Nemec poukázal na dôležitosť harmónie v súkromí: „Neviem, či má nejaké osobné ťažkosti. Je šťastne ženatý a má nádherného synčeka. Nemyslím si, že tam boli problémy. Jeho manželka je príjemná a veľmi, veľmi podporujúca. Novaka však mohla ovplyvniť túžba pobudnúť čo najviac s rodinkou. Poznám to z vlastnej skúsenosti spred nejakých dvadsiatich rokov. Je to odvrátená stránka života profesionálneho tenistu.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Boris Becker