Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kerberová zdolala Halepovú a je na prahu postupu

Nemecká jednotka svetového rebríčka tenistiek Angelique Kerberová zvíťazila za 83 minút presvedčivo 6:4, 6:2 nad Rumunkou Simonou Halepovou nasadenou ako treťou v úvodnom z dvoch utorňajších stretnutí v základnej Červenej skupine dvojhry na koncoročnom výberovom šampionáte BNP Paribas WTA Finals presented by SC Global v Singapure (23. - 30. októbra, celková dotácia 7 miliónov USD aj so štvorhrou, tvrdý povrch v hale Singapore Indoor Stadium v komplexe Sports Hub).

25.10.2016 15:20
Angelique Kerberová Foto: ,
Angelique Kerberová.
debata

Kerberová je na prahu postupu do sobotňajšieho semifinále. Istotu v predstihu nadobudne (bolo by to zároveň definitívne z prvej priečky v tabuľke), ak v nasledujúcom dueli Dominika Cibulková zdolá Američanku Madison Keysovú. V takom prípade by vo štvrtok hrala Cibulková s Halepovou v priamej konfrontácii o konečné druhé miesto v skupine.

Zverenkyňa Torbena Beltza Kerberová začala proti Halepovej brejkom a neskôr viedla 3:1, ale priebežne klesla na 3:4 a k tomu čelila hrozbe straty podania v ôsmom geme. Odolala (4:4), vzápätí sa sama presadila na returne (5:4) a potom sa s prehľadom dopodávala – 6:4. Aj do druhej časti vstúpila Nemka brejkom a nadobro naznačila rozhodnutie vo svoj prospech, keď odskočila z 2:1 na 5:1. V ôsmej hre premenila tretí mečbal, keď súperka pustila zo 40:15 k dvom jednotlivým brejkbalom.

Dvadsaťosemročná brémska rodáčka Kerberová štartuje na WTA Finals štvrtý raz po sezónach 2012, 2013 a 2015 a usiluje sa o svoj premiérový prienik do vyraďovacej časti. Má zápasovú štatistiku 4:8. V bilancii zo vzájomných duelov s 25-ročnou finalistkou tohto podujatia zo sezóny 2014 Halepovou, štvrtou v dlhodobom renkingu pre nasadzovanie, vyrovnala na 4:4. Uspela vo štvrtom z piatich tohtoročných súbojov s Rumunkou. Nadviazala na triumf 6:3, 6:4, ktorý dosiahla v auguste v semifinále na „harde“ v americkom Cincinnati.

Červená skupina – výsledok
Angelique Kerberová (Nem.-1) – Simona Halepová (Rum.-3) 6:4, 6:2 za 83 minút

Ľavoruká hrdinka tohtoročných grandslamových Australian Open v Melbourne aj US Open v New Yorku Kerberová už je istou koncoročnou jednotkou počítačového poradia vzhľadom na absenciu Američanky Sereny Williamsovej v dianí. V tejto sezóne má Nemka s poľskými koreňmi skóre 10:3 proti členkám Top 10 singlového hodnotenia. V nedeľu prekonala Cibulkovú tesne 7:6 (5), 2:6, 6:3.

debata chyba