Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer si vyberal medzi OH a US Open, okolie ho odradilo

Švajčiarsky tenista Roger Federer si vzhľadom na svoj celkovo háklivý zdravotný stav vyberal medzi štartom na OH v Riu de Janeiro a grandslamovými US Open v New Yorku, napokon s ľútosťou dal na odporúčania lekárov aj svojho štábu vynechať celý zvyšok roka.

24.08.2016 21:57
Novak Djokovič, Roger Federer Foto: ,
Emócie Rogera Federera.
debata

Priznal to na stredajšej prezentačnej akcii v spomenutom New Yorku, kde propagoval nový projekt Rod Laver Cup.

„Všetci mi hovorili, že potrebujem pauzu. Hneď teraz. Komické je, že som nemal bolesti. Akurát som pociťoval nestabilnosť nohy,“ vyhlásil čerstvo už 35-ročný niekdajší líder svetového rebríčka ATP vo dvojhre Federer, ktorý v júli oznámil predčasný koniec svojej sezóny. Okrem ľavého kolena, ktoré mu operovali začiatkom februára, si dáva dokopy aj chrbát.

Sedemnásťnásobný grandslamový šampión Federer dosiaľ naposledy hral 8. júla v semifinále Wimbledonu, v ktorom podľahol Kanaďanovi Milosovi Raonicovi. V rozhodujúcom sete si pri nekoordinovanom zákroku nechtiac otestoval reparované koleno.

„Magnetická rezonancia neukázala žiadne nové poškodenie. Keď to však máte podvrtnuté, nemôžete konkurovať na úplne najvyššej úrovni. Prídavne frustrujúce však teraz je, že ak by som mal veľké bolesti a vyšetrenia by jasne odhalili problém, bolo by pre mňa ľahšie pristúpiť k tomu rozhodnutiu nehrať až do konca roka,“ podotkol Federer.

Terajší štvrtý muž hodnotenia povedal, že počas olympijských hier sledoval veľa volejbalových zápasov a pohovoril si s Andym Murraym, keď Brit obhájil tenisové singlové zlato z Londýna 2012. Bazilejský rodák Federer však stále považuje za favorita US Open srbského lídra renkingu Novaka Djokoviča.

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Roger Federer #Rio 2016