Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kučovú podporovala v Montreale aj Hingisová

Slovenská kvalifikantka Kristína Kučová pri svojom piatkovom triumfe 6:4, 6:3 nad britskou tenistkou Johannou Kontovou vo štvrťfinále v Montreale mala slávnu hostku vo svojej hráčskej lóži.

30.07.2016 19:06
Martina Hingisová Foto: ,
Martina Hingisová.
debata

Podporovala ju košická rodáčka Martina Hingisová – Švajčiarka v minulosti bola jednotkou singlového renkingu, teraz figuruje na čele deblového hodnotenia. „Na turnajoch sa stretávame často. Zblížili sme sa však až na tomto podujatí. Povedala by som, že dnes,“ so smiechom skonštatovala 26-ročná Bratislavčanka na tlačovej konferencii, prepis priniesol web ASAP Sports.

„Hovorí po slovensky, teda mojou rodnou rečou. O to je naša komunikácia hladšia. Martina je veľmi príjemná. Ak sa nemýlim, dnes prehrala vo štvorhre a vyhlásila, že ma večer príde podporiť. Predznamenala, že to urobí aj v sobotu na moje semifinále,“ prezradila hrdinka singla junioriek z newyorských grandslamových US Open 2007 K. Kučová, ktorá sa stretne s 21-ročnou americkou desiatkou žrebu Madison Keysovou (12. v renkingu), a to približne o polnoci zo soboty na nedeľu SELČ.

Oba základné údery obojručne hrajúca K. Kučová si bola istá, že rodinka napriek hlbokej noci slovenského času sledovala jej zápas: „Tento môj vydarený turnaj patrí predovšetkým rodičom a sestre. Je mi ľúto, že sa nevyspia… Moje výsledky však pre nich veľa znamenajú. Pre mňa tiež. Ešte som s nimi nehovorila, lebo sa mi vybil telefón. Potrebujem nabíjačku. Nepochybne sú však doma v šoku. Boli už včera. Prekvapila som celé moje okolie, ale aj seba. Veľmi… Súčasťou toho je, aká som na kurte vyrovnaná, vôbec nepociťujem nervozitu. Až to nechápem.“

Dosiaľ poslednou kvalifikantkou v semifinále kanadského putovného turnaja (hráva sa aj v Toronte) bola od sezóny 1996 Kimberly Poová z USA. Kvalifikantka sa ešte nikdy nepredrala do duelu o titul. Poslednou Slovenkou v kanadskom finále je od roku 2008 Dominika Cibulková. Podarilo sa jej to tiež v Montreale a prehrala s Ruskou Dinarou Safinovou (2:6, 1:6). Spomenutá teraz 35-ročná Hingisová sa v krajine javorového listu stala singlovou šampiónkou v rokoch 1999 a 2000, v roku 2006 neuspela vo finále.

Kučová sa môže postarať o to, že štvrtý rok v rade sa v Kanade prebojuje do finále nenasadená hráčka (2013 Rumunka Sorana Cirsteová, 2014 Američanka Venus Williamsová, 2015 Švajčiarka Belinda Bencicová), ale na 121. pozícii v hodnotení by bola suverénne najnižšie rebríčkovo postavená z tohto zoznamu. WTA pripomenula, že mladšia zo sestier Kučových tento týždeň dosiahla tri najcennejšie víťazstvá v celej svojej kariére podľa renkingu zdolanej protivníčky (9. Španielka Carla-Suárezová-Navarrová, 14. spomenutá Kontová, 36. Belgičanka Yanina Wickmayerová). Navyše, prekonala aj bývalú členku Top 5 Eugenie Bouchardovú z Kanady. Doterajším maximom K. Kučovej bolo vyradenie krajanky Karolíny Schmiedlovej, vtedy 38. v systéme, v júni 2016 v Bole.

„Myslím si, že mi dosť prospelo zvládnutie kvalifikácie. Odohrala som v nej dobré stretnutia a odniesla som si značné sebavedomie najmä z triumfu nad Christinou McHalovou. Uvedomila som si, že by mi to mohlo ísť. Potom som to brala zápas za zápasom,“ rekapitulovala Slovenka.

Sestrou Zuzanou a kondične Gabrielom Baranom trénersky vedená K. Kučová je vo svojom druhom semifinále na hlavnej profesionálnej úrovni, ale v sezóne 2014 to na antuke v Bukurešti bolo „len“ na najnižšej scéne International, kanadské podujatie má prestížnu hodnotu Premier 5. V online nezáväznom renkingu sa Kučová aktuálne nachádza na 78. priečke, jej sedem rokov starým osobným maximom bola 103. pozícia, v pondelok 1. augusta sa to extrémne zmení k lepšiemu. Prípadný semifinálový úspech by „Kike“ dokonca vyniesol Top 50. Titul by sa spájal s 39. stupienkom.

„Celý život som sa usilovala o výsledky takéhoto typu. Chcelo to veľa úsilia. Dúfam, že teraz nezažívam čosi takéto iba jednorazovo. Bola by som veru nerada, ak by takýto prelom zároveň zostal posledným. Chcem v tom pokračovať,“ vyhlásila K. Kučová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Hingisová #Kristína Kučová