Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Fantázia! Kučová sa Bouchardovej pomstila za Québec aj Cibulkovú

Slovenská tenistka Kristína Kučová neprestáva na turnaji WTA Premier 5 Coupe Rogers présentée par Banque Nationale v kanadskom Montreale prekvapovať - ako kvalifikantka postúpila už do štvrťfinále, keď ju nezastavila ani rozbehnutá domáca favoritka Eugenie Bouchardová.

29.07.2016 07:26
Kristína Kučová Foto: ,
Kristína Kučová na turnaji v Montreale.
debata (1)

„Neuveriteľné. Som veľmi šťastná a tiež veľmi unavená. Ale je to príjemný pocit. Veď prežívam najvýznamnejší moment v mojej tenisovej kariére. Musím sa zaň poďakovať môjmu kondičnému trénerovi, ktorý ma výborne pripravil na takéto porcie. Na začiatku roka som v tomto smere podstúpila zmenu a drina začína prinášať výsledky. Teraz mám aj pred tretím setom na dvorci dostatok energie.“

„Možno som trochu spanikárila, chcela som výmeny ukončiť príliš skoro. Dokázala mi vrátiť veľa loptičiek. Asi som mala hrať s väčším pokojom. Ale už to nevrátim a musím sa z tejto lekcie poučiť,“ konštatovala 42. hráčka svetového rebríčka s minulosťou päťky renkingu.

V štvrtkovom súboji dvoch nenasadených tenistiek zvíťazila v trojsetovej bitke za 137 minút 3:6, 6:4, 6:3. V rozhodujúcom dejstve ani raz neprišla o svoje podanie, súperkino prelomila v šiestej hre na 4:2.

Prvý mečbal mala na príjme za stavu 5:3, ale tešila sa až na druhý pokus, zápas ukončila čistou hrou pri vlastnom servise. Celkovo ustála v zápase 14 z 18 brejkových príležitostí Kanaďanky. Bouchardová mala úspešnosť 11 zo 16.

V piatkovom štvrťfinále si Kristína Kučová zmeria sily s Britkou Johannou Kontovou nasadenou ako pätnástou, víťazkou minulotýždňového turnaja v americkom Stanforde.

Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka, ktorá v Montreale vyhrala vrátane kvalifikácie piaty duel za sebou, sa Bouchardovej dokonale revanšovala za prehru z ich dovtedy jediného vzájomného súboja starého vyše dva roky. V québeckom stretnutí o svetovú skupinu Pohára federácie 2015 podľahla Bouchardovej takisto v troch setoch 6:7 (0), 6:2, 1:6. Zároveň pomstila svoju krajanku Dominiku Cibulkovú, ktorú 22-ročná montrealská rodáčka v stredajšom 2. kole zdolala hladko 6:2, 6:0.

Kristína Kučová po zápase s Eugenie Bouchardovou. Foto: SITA/AP, Paul Chiasson
Kristína Kučová Kristína Kučová po zápase s Eugenie Bouchardovou.

Kristína Kučová sa vďaka triumfu v pondelok 1. augusta stane 16. slovenskou tenistkou v histórii v Top 100 svetového rebríčka WTA vo dvojhre. Dosiaľ najvyššie bola na 103. pozícii v renkingu už k 3. augustu 2009.

Dvojhra – 3. kolo (osemfinále):
Kristína Kučová (SR) – Eugenie Bouchardová (Kan.) 3:6, 6:4, 6:3

Kučová 16. Slovenkou v histórii v Top 100

Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka dosiaľ najvyššie bola na 103. pozícii v renkingu už k 3. augustu 2009. Oba základné údery obojručne hrajúca „Kika“ Kučová zlomila akúsi rodinnú kliatbu: jej sestra a zároveň v tomto období už aj trénerka Zuzana Kučová má maximum v podobe 101. pozície. Kristína Kučová teraz v online nezáväznom prepočte figuruje na 90. mieste, oficiálne jej k 25. júlu patrí 121. stupienok.

Doterajšie Slovenky v Top 100 svetového rebríčka WTA vo dvojhre:
Daniela Hantuchová – najvyššie 5. v renkingu
Karina Habšudová – 10.
Dominika Cibulková – 10.
Henrieta Nagyová – 21.
Radka Zrubáková – 22.
Jarmila Gajdošová – 25.
Karolína Schmiedlová – 26.
Janette Husárová – 31.
Magdaléna Rybáriková – 31.
Katarína Studeníková – 31.
Martina Suchá – 37.
Jana Čepelová – 50.
Ľudmila Cervanová – 58.
Ľubomíra Kurhajcová – 59.
Eva Fislová – 98.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kristína Kučová