Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková postúpila v Stanforde do štvrťfinále, aj keď to nebolo ono

Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Premier Bank of the West Classic na tvrdom povrchu v americkom Stanforde.

22.07.2016 08:00
Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata

Cibulková si v osemfinálovom 2. kole poradila s poľskou súperkou Urszulou Radwanskou za 113 minút 7:6 (3), 6:3. Štvrťfinálovou súperkou Cibulkovej, nasadenej dvojky v Stanforde, bude Japonka Misaki Doiová.

Osemfinálový súboj bol značne vyrovnaný, obe hráčky si dovedna deväťkrát vzali podanie, 27-ročná Slovenka o rok mladšej Poľke rozhodujúcim spôsobom utiekla z 3:3 na 6:3 v druhom sete. Pritom predtým už slovenská favoritka viedla 3:1 a v prvom sete dokonca 5:2. Napriek tomu musela proti 156. hráčke rebríčka WTA (bola aj na 29. priečke) do tajbrejku, ktorý však ovládla. Bol to prvý Cibulkovej zápas po vydaji aj po tom, čo si na londýnskej wimbledonskej tráve vybojovala postup do štvrťfinále. Prepnutie do zápasového turnajového režimu nebolo pre ňu jednoduché.

„Musím priznať, že ešte pred niekoľkými dňami som bola na inej strane planéty a hrala na inom povrchu. Takže to bolo veľmi ťažké. Tenisový život je taký, že jeden deň ste tu a druhý úplne inde. Aj keď mi to úplne nešlo podľa predstáv a na kurte som sa necítila dobre, snažila som sa zostať mentálne silná. Vedela som, že aj po sérii slabších gemov prídu zasa tie lepšie, verila som svojmu forhendu a aj keď súperka hrala veľmi dobre, podarilo sa mi postúpiť,“ cituje Cibulkovú portál Ženskej tenisovej asociácie. Ten zároveň pripomína, že ak Cibulková vo štvrťfinále zdolá Doiovú, vráti sa do najlepšej desiatky svetového rebríčka. Stalo by sa tak prvý raz od 19. januára 2015, predtým bola v Top Ten aj v znančnej časti roka 2014.

Turnaj WTA v Stanforde – 2. kolo (osemfinále):
Dominika Cibulková (SR-2) – Urszula Radwanská (Poľ.) 7.6 (3), 6:3 za 113 minút
Coco Vandeweghová (USA-4) – Nicole Gibbsová (USA) 6:2, 4:6, 6:2
Catherine Bellisová (USA – Sachia Vickeryová (USA) 4:6, 6:4, 6:3
Alison Riskeová (USA) – Ana Bogdanová (Rum.) 3:6, 6:2, 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanford #Dominika Cibulková #Urszula Radwanská