Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Triasli sa mu ruky. Del Potro zaskočil Wawrinku

Na súťažné kurty sa vrátil len pred štyrmi mesiacmi. Po ročnej pauze. Tenis však rozhodne nezabudol hrať.

01.07.2016 18:16
Juan Martin del Potro Foto: ,
Juan Martin del Potro.
debata

Juan Martín Del Potro odohral v predošlých dvoch sezónach len štrnásť zápasov. Dôvodom boli zranené zápästia, ktoré mu chirurgovia operovali počas kariéry už štyrikrát – raz ľavé, trikrát pravé. Keď sa Argentínčan vo februári tohto roka vrátil k profesionálnemu tenisu, nachádzal sa vo svetovom rebríčku na 1041. mieste.

Do Wimbledonu prišiel víťaz US Open z roku 2009 v pozícii hráča číslo 165. Aj preto narazil na mimoriadne silného súpera už v druhom kole. Švajčiara Stana Wawrinku sa však 27-ročný dlháň (198 centimetrov) nezľakol. Piateho hráča sveta zdolal prekvapujúco v štyroch setoch.

„Keď som počas predošlých dvoch rokov musel sedieť doma, bol som veľmi smutný. To, čo prežívam v tejto chvíli, je však úžasné. Pozrite, od vzrušenia sa mi trasú ruky,“ vravel Del Potro novinárom na tlačovej besede. „Cítim sa, ako keby som znovu ožil. Opäť hrám tenis na najvyššej úrovni a som šťastný,“ dodala niekdajšia štvorka svetového rebríčka.

Del Potro má vďaka vysokej postave i výbornému podaniu celkom solídne šance na to, aby na najslávnejšej tráve sveta zažiaril. Napokon, pred tromi rokmi si v All England Clube zahral v semifinále. Zastavil ho až Novak Djokovič. Svetovú jednotku zo Srbska však Juhoameričan trápil v piatich setoch.

„Teraz nemyslím na to, čo by som mohol dosiahnuť. Po troch rokoch som v treťom kole niektorého z grandslamových turnajov. Milujem túto atmosféru, ľudí na tribúnach. Preto som sem prišiel, chcem im ponúknuť čo najlepší tenis a bojovať. Verím, že čoskoro budem pripravený na to, aby som zo seba vydal sto percent,“ uviedol rodák z Tandilu.

Del Potro si vďaka víťazstvu nad Wawrinkom pootvoril dvere za výraznejším úspechom. Až po štvrťfinále nemôže natrafiť na hráča z elitnej svetovej desiatky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juan Martín Del Potro #Wimbledon 2016