Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žije s rodičmi, zarába drobné. Odmenou mu je Federer

Keď sa ráno prebudil, len ťažko veril, že nadišiel deň D. V jeho závere na neho čakal najväčší okamih kariéry. Marcus Willis. Meno, ktoré máloktorému tenisovému fanúšikovi niečo hovorí. Niet divu, skromný ľavák nemá za sebou hviezdnu minulosť.

30.06.2016 20:27
Marcus Willis Foto: ,
Marcus Willis vystrúhal počas zápasu s Rogerom Federerom aj takúto grimasu.
debata

Napriek tomu, že o štyri mesiace oslávi už 26. narodeniny, nevie, ako chutí triumf na niektorom z turnajov. Aj preto ho vo svetovom rebríčku nájdete pri veľmi vysokom čísle – 772.

Na tohtoročnom Wimbledone však Brit zažiaril. Na svoje pomery určite. Po tom, ako senzačne prešiel trojkolovou kvalifikáciou, vybojoval si po prvý raz v živote miestenku v hlavnej súťaži grandslamového turnaja. A postaral sa o ďalšie prekvapenie. Zdolal Litovca Ričardasa Berankisa – hráča z elitnej stovky poradia ATP.

Chlapík, ktorý ešte stále žije so svojimi rodičmi, sa odmeny za výborné výkony dočkal v stredu večer. Na slávnom Centrálnom dvorci vyzval legendárneho Rogera Federera. Švajčiara, ktorý sa pýši sedemnástimi grandslamovými titulmi a už dávno sa zaradil k najväčším hráčom tenisovej histórie.

„Zakaždým, keď som odpálil loptu a zbadal na druhej strane Federera, znervóznel som. Na také niečo nie som zvyknutý. Myslím si však, že som podal solídny výkon. Zaslúžim si zaň pivo,“ vravel Willis po súboji so svetovou trojkou. Prehral ho v troch setoch (0:6, 2:6, 4:6). Rodák zo Sloughu prišiel do kontaktu s Federerom už pred zápasom. „Vravel som mu: Máš na výber. Ak chceš ísť na kurt prvý, pokojne choď. Chcel som, aby si tú chvíľu dokonale užil. Som presvedčený o tom, že mala patriť len jemu,“ hovoril lanský finalista.

Willisovo porovnanie so superhviezdou, ktorá triumfovala vo Wimbledone sedemkrát, vyznieva trochu komicky. Obrovský rozdiel medzi hráčmi odzrkadľujú nielen výsledky a úspechy, ale aj prémie. Kým Federer si počas kariéry zarobil tenisom už takmer 100 miliónov amerických dolárov, Willis približne 80-tisíc.

V tomto roku? Presne 346. Avšak ešte pred Wimbledonom. Pri odchode z All England Clubu si prevzal aj šek na 67-tisíc dolárov.

Willis bol v minulosti vo svetovom rebríčku najvyššie na 322. mieste. Pred niekoľkými stretnutiami Britov v Davisovom pohári pôsobil v úlohe sparingpartnera. Zatrénoval si aj so súčasnou svetovou dvojkou a najvážnejším konkurentom Novaka Djokoviča vo Wimbledone – Andym Murrayom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Wimbledon 2016 #Marcus Willis