Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková pred 1. kolom Wimbledonu: Musím sa koncentrovať

Slovenská tenistka Dominika Cibulková v utorok prvý raz vo svojej kariére vstúpi do grandslamového turnaja po tom, ako v predchádzajúcom týždni získala titul.

27.06.2016 14:05
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata

„Samozrejme, že to bude trochu odlišná skúsenosť, lebo po všetkých tých emóciách sa treba prakticky zo dňa na deň koncentrovať na ďalšiu veľkú vec. Som si však istá, že sa s tým vyrovnám. Na 1. kolo Wimbledonu mám veľmi ťažkú súperku Lučičovú-Baroniovú, s ktorou som na tomto podujatí už raz hrala a bol to nesmierne náročný duel. Som pripravená na to, že príde ďalší taký,“ povedala Cibulková pre web Tenisovej asociácie žien (WTA) už po tom, ako sa v sobotu za hodinu a pol prepravila autom do Londýna z Eastbourne, kde vo finále zdolala Češku Karolínu Plíškovú 7:5, 6:3.

„V minulosti som nemala dobré skúsenosti s tým, že som v týždni pred grandslamovým turnajom dlho hrala na nejakom prípravnom podujatí. Rada si skôr potrénujem niekoľko dní. Nemôžem sa však sťažovať, veď som získala trofej,“ uznala 27-ročná Bratislavčanka. Radovala sa zo svojho šiesteho singlového titulu na hlavnej profesionálnej úrovni, premiérového na tráve: „Keď som kedysi urobila štvrťfinále na Wimbledone, čo bol môj prvý väčší výsledok na tráve, povedala som si, že aj na tomto povrchu dokážem zahrať. Na tráve som sa však nikdy necítila byť doma. Aj preto som tento rok išla do toho Eastbourne. Tréner mi povedal, že každý zápas pred Wimbledonom bude dobrý, tak sa mám uvoľniť a predvádzať moju hru. Triumf mi dodal veľa sebavedomia, je pre mňa mimoriadne výnimočný,“ rekapitulovala Cibulková.

Zverenkyňa Mateja Liptáka sa v pondelok ocitla na 18. priečke v renkingu pre nasadzovanie, takto vysoko naposledy bola vlani vo februári krátko pred operáciou nohy: „Už som v podstate tam, kde som bola predtým. Napĺňa ma to spokojnosťou, ale aj ďalšou motiváciou, pretože som tvrdo pracovala a ten návrat nebol jednoduchý. Pohybovala som sa okolo 60. – 70. miesta v rebríčku a čelila som top hráčkam v úvodných kolách. Musíte si počínať naozaj dobre, aby ste sa dostali nazad na niekdajšie pozície, to je na tom najzložitejšie. Ak to zvládnete, dokazuje to vaše kvality.“

Bývalá členka Top 10 Cibulková sa posunula z dvanástej na postupovú siedmu priečku v bodovaní Road to Singapore 2016 v súvislosti s koncosezónnym šampionátom WTA Finals pre osem najlepších singlistiek roka: „Momentálne sa tým nezaoberám, lebo aj v roku 2014 som bola blízko a preciťovala som to intenzívne, až priveľmi som po tej miestenke túžila. Bola som premotivovaná a nevyšlo to. Chcem sa učiť z chýb a fakt si užívať to, čo robím na kurte. Teraz som na ňom šťastná a keď hrám uvoľnene, ide mi to najlepšie. Som schopná uvedomiť si, že ak by som aj nevyhrala to Eastbourne, dnes po prebudení by to bol rovnaký deň. Je pekné, že sa mi to podarilo, ale život pokračuje. Mám skvelého priateľa, rodinu, kamarátov, už som toho počas kariéry veľa dosiahla. Nechcem byť vystresovaná, ničomu to neprospieva. Ľahko sa to však hovorí, ťažšie realizuje.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Wimbledon 2016