Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Som smutná a sklamaná, vraví Cibulková po vypadnutí z Roland Garros

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako dvadsiata druhá prehrala za 161 minút 4:6, 6:3, 1:6 so španielskou dvanástkou podujatia Carlou Suárezovou-Navarrovou v sobotňajšom kvalitnom stretnutí 3. kola dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži.

28.05.2016 14:17 , aktualizované: 22:46
Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková v zápase 3. kola Roland Garros proti Carle Suarézovej Navarrovej.
debata

O centimeter vyššia a takisto 27-ročná postupujúca znížila, na turnaji s celkovou dotáciou 32 017 500 eur, vo vzájomnej bilancii duelov s Bratislavčankou na 2:3, pričom spočiatku zaostávala 0:3. Cibulková po tom, ako v marci frustrujúco prehrala s členkami Top 5 Agnieszkou Radwanskou z Poľska a Španielkou Garbine Muguruzovou-Blancovou zhodne 5:7 v rozhodujúcom dejstve na amerických „hardoch“ v Indian Wells a Miami, ťahala sériu siedmich úspechov v trojsetových zápasoch, ôsmy triumf takého typu v rade nepridala.

Slovenská jednotka si odnáša prémiu 102 000 eur brutto a 130 bodov do svetového rebríčka WTA. V piatok nedohrala 2. kolo štvorhry po boku Belgičanky Kirsten Flipkensovej proti maďarsko-kazašskému páru Tímea Babosová, Jaroslava Švedovová nasadenému ako štvrtému pre žalúdočné kŕče (skreč za priaznivého stavu 4:1).

„Bol to veľmi kvalitný zápas, naozaj vysoký level tenisu. Neskutočne veľa lôpt som nedokázala premeniť na zisk gemu pri vlastnom podaní aj na príjme a ona vyťažila z minima maximum. Nič mi nedala zadarmo a ja som sa v dôležitých okamihoch často unáhlila a prehnala som to v nevhodnú chvíľu. Bolo to o nevyužitých príležitostiach, tie ma dnes stáli zápas. Prvýkrát sme spolu hrali na antuke, na ktorej ten štýl Suárezovej-Navarrovej najviac písal. Bojovala som až do konca a nehovorím, že to bol úžasný výkon, ale zahrala som okej. Robila som, čo som mohla, vymačkala som sa bez rezervy. Žiaľ, taký býva šport – občas to nestačí. Bol to dobrý tenis, ale so zlým koncom pre mňa. Tretie kolo na grandslamovm turnaji nie je to, čo by ma uspokojilo. Som smutná a sklamaná, musím to však stráviť,“ povedala v konferenčnom telefonáte so slovenskými médiami Cibulková, ktorá na víťazné údery zaostala 30:34, obe urobili 48 nevynútených chýb. Slovenka premenila 5 z 15 brejkbalov, Španielka 7 z 20. Zdolaná v konečnom súčte zaostala symbolicky o jednu loptičku (107:108).

Držiteľku piatich singlových trofejí na hlavnej profesionálnej scéne Cibulkovú môže sobotňajší nezdar mrzieť o to viac, že Suárezová-Navarrová bude v osemfinále čeliť 21-ročnej kazašskej reprezentantke s ruským pôvodom Julii Putincevovej, až 60. v systéme a teda predsa len žiadnej prevratnej hviezde (v šestnástke na vrcholnom podujatí je premiérovo). Zverenkyňa Xaviera Budóa Bartumeua a Marca Casabóa v barcelonskej Pro-Ab Team Tennis Academy dosiahla svoj 20. zápasový úspech na tomto podujatí (popri siedmich prehrách), čím sa dotiahla na Cibulkovú (20:9).

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková neuspela proti 14. žene počítačového poradia a vo francúzskej metropole dvojnásobnej štvrťfinalistke Suárezovej-Navarrovej (2008, 2014) ani v predchádzajúcej konfrontácii vlani v októbri v osemfinále na „harde“ v hale v Moskve (4:6, 5:7). Cibulková z deviatich vystúpení v „main draw“ vo francúzskej metropole skončila v piatich prípadoch práve v 3. kole, do osemfinále pri Seine sa neprebila od sezóny 2012. Celkovo má na Majors medzi najlepšími 32 skóre 7:13.

Bývalá členka Top 10 Cibulková, aktuálne 25. v hodnotení, bola na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska najďalej v semifinále edície 2009. Na Majors má osobný rekord v podobe finále z melbournských Australian Open 2014. Minulý rok v Paríži zo zdravotných dôvodov absentovala po marcovej operácii v oblasti ľavej päty, takže teraz si renkingovo prospela napriek prehre v relatívne skorej fáze. Príliš však neposilnila svoje vyhliadky na zotrvanie nad čiarou koncosezónneho „výberového“ šampionátu WTA Finals v Singapure. Na začiatku RG figurovala na poslednej postupovej ôsmej pozícii v bodovaní „Road“.

Od začiatku apríla má Cibulková lichotivú zápasovú štatistiku 14:3 (vrátane Pohára federácie reprezentančných družstiev žien), v rámci predmetného obdobia triumfovala v Katoviciach a bola vo finále na podujatí so štatútom Premier Mandatory v Madride. Tento rok však stojí proti členkám Top 15 nepriaznivo 1:5, jediný úspech dosiahla proti Poľke Agnieszke Radwanskej v španielskej metropole.

Dvojhra žien – 3. kolo:
Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-12) – Dominika Cibulková (SR-22) 6:4, 3:6, 6:1
Serena Williamsová (USA-1) – Kristina Mladenovicová (Fr.-26) 6:4, 7:6 (10)
Timea Bacsinszká (Švaj.-8) – Pauline Parmentierová (Fr.) 6:4, 6:2
Venus Williamsová (USA-9) – Alizé Cornetová (Fr.) 7:6 (5), 1:6, 6:0
Elina Svitolinová (Ukr.-18) – Ana Ivanovičová (Srb.-14) 6:4, 6:4
Madison Keysová (USA-15) – Mónica Puigová (Portor.) 7:6 (3), 6:3
Kiki Bertensová (Hol.) – Daria Kasatkinová (Rus.-29) 6:2, 3:6, 10:8
Julia Putincevová (Kaz.) – Karin Knappová (Tal.) 6:1, 6:1

Dvojice v osemfinálovom 4. kole dvojhry žien (zhora podľa „pavúka“):
Serena Williamsová (USA-1) – Elina Svitolinová (Ukr.-18)
Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-12) – Julia Putincevová (Kaz.)
Kiki Bertensová (Hol.) – Madison Keysová (USA-15)
Venus Williamsová (USA-9) – Timea Bacsinszká (Švaj.-8)
Irina-Camelia Begová (Rum.-25) – Shelby Rogersová (USA)
Svetlana Kuznecovová (Rus.-13) – Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-4)
Simona Halepová (Rum.-6) – Samantha Stosurová (Aus.-21)
Cvetana Pironkovová (Bul.) – Agnieszka Radwanská (Poľ.-2)

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Carla Suárezová-Navarrová #Roland Garros 2016