Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Antukový kráľ Nadal sa odhlásil z Roland Garros

Španielsky tenista Rafael Nadal sa pre zranenie zápästia odhlásil z druhého grandslamového turnaja sezóny Roland Garros na antuke v Paríži.

27.05.2016 17:30
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal na parížskej antuke.
debata

Informáciu priniesla spravodajská služba podujatia, na ktorom 29-ročný ľavoruký Malorčan triumfoval v sezónach 2005 – 2008 a 2010 – 2014. Na prípadný jubilejný 10. zisk Pohára mušketierov si napokon musí počkať minimálne do roka 2017. Nadal v sobotu mal v 3. kole hrať s krajanom Marcelom

„Ruka ma sužuje už niekoľko týždňov. Včera som hral po injekcii do postihnutého miesta. V noci ma to bolelo čoraz viac. Bolo mi jasné, že na tomto turnaji by som nemohol zájsť až do konca. Aj takéto veci patria k životu a ja dúfam, že na Roland Garros sa budem môcť vracať ešte veľa rokov – pociťujem na to tú správnu motiváciu a energiu. Táto tlačová beseda je však jednou z najťažších v mojej kariére,“ povedal Nadal novinárom, citoval ho twitter RG.

Nadal vo štvrtok dosiahol svoj jubilejný 200. zápasový úspech na podujatiach veľkej štvorky, v 2. kole zdolal Argentínčana Facunda Bagnisa 6:3, 6:0, 6:3. Na hlavnom Dvorci Philippa Chatriera hral 56. raz v kariére, čím vyrovnal miestny rekord Nemky Steffi Grafovej platný od sezóny 1996. V sobotu by ho prekonal, ak by zdravie nebolo proti.

Čoskoro 30-ročný Nadal (nar. 3. júna 1986 v Manacore) bol nasadený ako štvrtý. Snažil sa o svoju 50. trofej z tohto povrchu. Osamel by tým na čele historického poradia pred Argentínčanom Guillermom Vilasom. Ak by triumfoval na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska aj desiaty raz, stal by sa prvým tenistom v tzv. otvorenej ére a druhým celkovo – mužom či ženou – s dvojciferným počtom primátov na niektorom z Majors. V rokoch 1960 – 1973 sa Austrálčanka Margaret Courtová 11-krát presadila na južnej pologuli. Češka Martina Navrátilová má 9 titulov z Wimbledonu. U mužov sa šiesti hráči radovali 7-krát na jednom vrcholnom podujatí, z aktívnych Federer (londýnska tráva).

Strýkom Tonim trénersky vedený Nadal zatiaľ pri Buloňskom lesíku prehral iba dvakrát: v roku 2009 v osemfi­nálovom 4. kole so Švédom Robinom Söderlingom a vlani vo štvrťfinále s Djokovičom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roland Garros 2016