Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Murray sa zahráva. Znovu pripustil drámu

Znovu sa zahrával s osudom. Andy Murray má zrejme nervy zo železa. Britský tenista čelil už v úvodnom kole Roland Garros ohromnej výzve.

25.05.2016 17:52
Andy Murray Foto: ,
Nespokojný Andy Murray v druhom kole Roland Garros.
debata

S Čechom Radkom Štěpánkom prehrával 0:2 na sety, no zápas, ktorý organizátori pre tmu a nepriazeň počasia natiahli do dvoch dní, napokon zvládol.

„Nebol som schopný diktovať tempo. Keď prišiel na rad piaty set, vedel som, že sa môže stať čokoľvek. Radek urobil zopár chýb, čo som využil a napokon zvíťazil,“ vravel po zápase Murray.

Rodák z Glasgowa sa ocitol pod tlakom aj v stredu. V druhom kole musel znovu predviesť nielen fyzickú, ale aj mentálnu silu. Domáci Mathias Bourque viedol nad svetovou dvojkou 2:1 na sety, no rovnako ako Štěpánek nádejný stav nevyužil na postup. Murray sa vypol k ďalšiemu obratu a po piatich setoch sa znovu tešil z postupu.

Mimochodom, Murray strávil počas úvodných dvoch zápasov na kurte podstatne viac času ako sám očakával. So Štěpánkom bojoval takmer štyri hodiny, Bourque ho trápil viac ako tri a pol hodiny.

V ďalšom zápase čaká na jedného z najvážnejších favoritov na zisk trofeje chorvátsky bombardér Ivo Karlovič. Najstarší hráč v 3. kole grandslamového turnaja od roku 1991. Má 37 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andy Murray #Roland Garros 2016