Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Choroby, rozchody. Naladí sa Kvitová v Paríži?

Nechýbalo veľa a mohla opúšťať kurt v rovnakej nálade ako v tejto sezóne už viackrát: ponuro, smutne a so sklamaním v očiach.

23.05.2016 10:08
Petra Kvitová Foto: ,
Petra Kvitová v 1. kole Roland Garros 2016.
debata

Petra Kvitová sa hneď v úvodný deň Roland Garros zahrávala s osudom. Česká tenistka však napokon prvú prekážku na druhom grandslame sezóny predsa len pokorila. S Čiernohorkou Dankou Koviničovou si poradila v troch setoch. A po veľkej dráme sa napokon mohla tešiť z postupu.

Od vyradenia ju pritom delili len dve lopty. V treťom sete stratila za nerozhodného stavu 4:4 podanie a ponúkla súperke šancu na to, aby sa postarala o prvé výrazné prekvapenie turnaja. Koviničová ju však nevyužila a ďalšie tri hry stratila.

„Bol to veľmi náročný zápas, obrovská bitka. Som rada, že som ju zvládla. V závere tretieho setu už bol môj výkon celkom solídny,“ vravela Kvitová v rozhovore pre portál idnes.cz.

Pre dvojnásobnú wimbledonskú šampiónku môže byť vydreté víťazstvo veľkým povzbudením. Kvitová totiž prežíva mimoriadne nevyrovnanú sezónu. Na prvý turnajový titul stále čaká. Jej maximom je semifinále zo Stuttgartu, s väčšinou podujatí sa lúčila už po úvodných kolách. Aj preto len po druhý raz za ostatných päť rokov vypadla z elitnej svetovej desiatky. V súčasnosti jej patrí dvanásta priečka, tak nízko nebola od mája 2011.

„Rebríček príliš nesledujem, no rozlúčka s Top 10 ma mrzí. Každopádne, môj zosun je zaslúžený a absolútne spravodlivý,“ hovorila Kvitová.

Česká jednotka prechádza obdobím plným zmien. Po ôsmich rokoch ukončila v januári spoluprácu s trénerom Davidom Kotyzom. Nedávno sa jej rozpadol aj dvojročný vzťah s hokejistom Radkom Meidlom, s ktorým bola zasnúbená.

Okrem toho sa musela Kvitová vyrovnať aj s viacerými zdravotnými problémami. Najprv ju sužoval brušný sval, potom ochorela a musela brať antibiotiká. Niet divu, že Kvitovej výsledky sú podstatne horšie, na aké je z minulých sezón zvyknutá.

Náladu by si niekdajšia svetová dvojka mohla vylepšiť v Paríži, kde siahla na svoje kariérne maximum pred štyrmi rokmi, keď postúpila do semifinále. Prvý krok má už úspešne za sebou…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Kvitová #Roland Garros