Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulkovej hviezda žiarila nad nočným Madridom

Slnko už dávno zašlo, na oblohe svietili hviezdy. Do úderu polnoci zostávala približne hodina. Namiesto oddychu udierala zo všetkých síl do lopty.

02.05.2016 14:12
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata

O mimoriadne cenné víťazstvo bojovala neúnavne. A najmä úspešne!

Do postele o druhej ráno

Dominika Cibulková má za sebou krátku noc. Slovenská tenistka čelila na prestížnom antukovom turnaji v Madride favorizovanej Agnieszke Radwanskej. Poľku, ktorej patrí vo svetovom rebríčku druhé miesto za suverénnou Američankou Serenou Williamsovou, zdolala v dramatickej trojsetovej bitke. Obe súperky schádzali z kurtu počas záverečných nedeľňajších minút.

„Dohrali sme okolo jedenástej v noci. Kým som vystrečovala, najedla sa, trochu zregenerovala, boli dve hodiny ráno. Prispôsobiť organizmus nezvyčajnému času bolo podstatne náročnejšie ako obvykle,“ referuje Bratislavčanka zo španielskej metropoly.

Súboj so semifinalistkou tohtoročného Australian Open a turnajovou jednotkou mohla ukončiť podstatne skôr. Po víťazstve v úvodnom sete viedla v druhom 5:3. Napokon ho v tajbrejku prehrala a v rozhodujúcom dejstve musela doťahovať manko 0:2.

„V niektorých momentoch som si vyčítala chyby, ktorých som sa dopustila. Stále som si však uvedomovala, že som schopná to napraviť a dostať zápas opäť pod kontrolu. Ani na okamih som nestratila vieru vo víťazstvo,“ hovorí Cibulková.

Čo ju k nemu priviedlo?

„Predovšetkým trpezlivosť a agresivita. Radwanská je hráčka, ktorá sa vie vďaka výbornej obrane dostať aj z tých najnáročnejších pozícií. Vytiahne zázračné údery. Ak ju chcete zdolať, musíte predviesť skvelý výkon,“ tvrdí čoskoro 27-ročná tenistka.

Na Prahu už zabudla

Cibulková sa stretla s rodáčkou z Krakova jedenástykrát v kariére. Zdolala ju po štvrtý raz a vrátila jej trojsetovú prehru z nedávneho Indian Wells. V Madride si tak pootvorila dvere k dobrému výsledku.

V ďalšom kole vyzve v utorok o päť rokov mladšiu Francúzku Caroline Garciovú. V zápase bude favoritkou – minimálne z hľadiska rebríčkového postavenia. Zatiaľ čo Cibulkovej patrí v renkingu 38. priečka, jej súperka, s ktorou sa dosiaľ nestretla, je o jedenásť miest nižšie.

„Ide o veľmi agresívnu hráčku s kvalitným podaním. V minulosti už zdolala niekoľko kvalitných tenistiek. Verím, že sa na ňu dobre pripravím,“ vraví Cibulková, ktorá musela pred madridským podujatím stráviť nezdar z Prahy.

Cibulková - A. Radwanská

V českej metropole nečakane podľahla minulý týždeň v úvodnom kole domácej Barbore Krejčíkovej (2:6, 2:6) – hráčke z konca druhej svetovej stovky. „Nerada by som sa k tomu vracala. Podmienky v Prahe neboli adekvátne pre tenis. Nebolo reálne, aby som podala optimálny výkon. Preto som ihneď vypustila zápas z hlavy a začala sa sústrediť na Madrid,“ hovorí zverenka Mateja Liptáka.

Zdá sa, že Slovenka už na pražské sklamanie zabudla a na začiatku antukovej časti sezóny je vo forme. „Verím, že by mi mohla vyjsť. Nechajme sa prekvapiť,“ odkazuje necelé tri týždne pred štartom slávneho Roland Garros.

Najvýraznejšie na ňom zažiarila pred siedmimi rokmi – postupom do semifinále.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková