Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal zažaloval francúzsku exministerku za obvinenia z dopingu

Španielsky tenista Rafael Nadal v súlade s marcovými avízami stratil zhovievavosť a zažaloval francúzsku exministerku zdravia, mládeže a športu Roselyne Bachelotovú za verejné obvinenia z dopingu.

26.04.2016 14:20
Rafael Nadal Foto: ,
Španielsky tenista Rafael Nadal.
debata

„Chcem brániť moju integritu a povesť a zároveň sa zastať hodnôt, ktoré hájim počas celej kariéry. Želám si dosiahnuť, aby nik nepáchal zraňujúce a falošné obvinenia športovcov prostredníctvom médií a bez dôkazov,“ uvádza sa v Nadalovom komuniké, citovala z neho napríklad BBC.

„Viackrát sa ku mne doniesli podobné komentáre a tento bude posledný, pretože ju zažalujem a urobím to v každom ďalšom takomto prípade. Už som z toho unavený. Pracoval som počas mojej kariéry pritvrdo na to, aby som počúval takéto vyjadrenia od osoby, ktorá by mala vážiť slová, pretože bola ministerkou vo významnej krajine,“ povedal niekdajší líder svetového rebríčka Nadal na tlačovej besede počas marcového turnaja ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas Open v kalifornskom Indian Wells.

Bachelotová v programe Le Grand 8 televízneho kanála Direct 8 (video je na napríklad na webe CloserMag.fr) šokujúco vyhlásila: „Vieme o slávnom zranení Rafaela Nadala, ktoré viedlo k 7-mesačnej prestávke, že to určite bolo pre pozitívnu kontrolu.“ Vo všeobecnej rovine Bachelotová dodala, že autority „síce – samozrejme – nie vždy, ale veľmi často nezverejňujú prehrešky a sankcie za ne, maskuje sa to za dlhodobé zdravotné problémy“. Francúzka hovorila krátko po tom, ako vyvstala dopingová kauza ruskej tenistky Marie Šarapovovej.

debata chyba
Viac na túto tému: #doping #Rafael Nadal #Roselyne Bachetolová