Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemôže vyhrať každý zápas. Serenu tituly obchádzajú

Je fenoménom, výnimočným zjavom v dejinách športu. Hrajúcou legendou. Aj ona má však občas slabší deň.

29.03.2016 15:40
Serena Williamsová Foto: ,
Nahnevaná Serena Williamsová počas osemfinálového zápasu v Miami.
debata

Zakaždým, keď vkročí Serena Williamsová na kurt, vyrovnáva sa s pozíciou jednoznačnej favoritky. Zväčša ju i potvrdí a vďaka ohromnej dominancii zbiera jeden úspech za druhým. Nie však v posledných mesiacoch. Svetová jednotka čaká na turnajový titul od augusta minulého roka, keď triumfovala v Cincinnati.

Ďalšiu trofej nezíska ani v najbližších dňoch. S turnajom v Miami sa rozlúčila už po osemfinále, v ktorom senzačne nestačila na Rusku Svetlanu Kuznecovovú (7:6, 1:6, 2:6).

„Zakaždým predvádzam na dvorci to najlepšie, čoho som v danej chvíli schopná. Moje súperky však zväčša podávajú životné výkony, preto musím byť pripravená na 300 percent. A nie vždy to ide,“ rozhovorila sa americká hviezda po zlyhaní v Miami.

Mladšia zo sestier Williamsových neprežíva vydarený úvod sezóny. Aspoň nie na svoje pomery. Veď podstatná väčšina z jej konkurentiek by bola s finálovou účasťou na Australian Open či v Indian Wells spokojná. Nie však Serena. Dvadsaťjedennásobnú grandslamovú šampiónku zaujímajú len tituly. A tých sa v tomto roku ešte nedočkala, na čo nie je v takejto fáze rozhodne zvyknutá.

V predošlých troch rokoch sa do konca marca pýšila zakaždým dvomi prvenstvami. Vlani ich celkovo nazbierala päť, z toho tri grandslamové. A potvrdzovala, že vo svete tenisu nemá dostatočnú konkurenciu. „Nemyslím si však, že kritika je teraz na mieste. Nemôžem predsa zvíťaziť v každom zápase,“ odpovedala na jednu z novinárskych otázok 34-ročná hráčka. V profesionálnej kariére dosiaľ odohrala 877 duelov, vyhrala 751 z nich (85-percentná úspešnosť).

Na jej obranu treba dodať, že čakanie na turnajový titul je zapríčinené aj jej slabšou aktivitou na profesionálnom okruhu. Napokon, po lanskom US Open, kde jej cestu za výnimočne cenným sezónnym Grand Slamom skrížila v semifinále Talianka Roberta Vinciová, sa po zvyšok roka odmlčala. Dôvodom boli zdravotné problémy, pre ktoré prišla aj o prestížny Turnaj majsteriek v Singapure.

Serena aj naďalej šetrí svoje telo. Podujatie v Miami bolo pre ňu len tretím v aktuálnej sezóne. Rozlúčka s ním ju však mrzí. Je totiž najúspešnejšou hráčkou v histórii turnaja. Na Floride uspela osemkrát, k trofeji nepustila žiadnu z rivaliek už tri roky v rade.

Napriek nezdarom nemusí Serena príliš smútiť. Náladu jej akiste vylepšuje pohľad na svetový rebríček. V ňom má aj naďalej obrovský náskok. Druhá v poradí – Poľka Agnieszka Radwanská – stráca na líderku takmer 4-tisíc bodov.

Radosť jej akiste robí aj stav bankového konta – len na prémiách zarobila od začiatku roka už 1,7 milióna amerických dolárov (celkovo 76 miliónov).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #WTA #Serena Williams