Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková má cenný skalp. Čelí Pláteníkovi

Po sklamaniach z Melbourne a Bratislavy si vylepšila náladu v Petrohrade. Vstup do sezóny Dominike Cibulkovej nevyšiel podľa predstáv. Slovenská tenistka najprv sklamala na Australian Open, s ktorým sa lúčila už po prvom kole.

11.02.2016 19:01
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková odvracia úder v 2. kole turnaja v Petrohrade.
debata (2)

Počas minulého víkendu musela spolu s krajankami stráviť prehru v Pohári federácie, kde zverenky Mateja Liptáka nestačili po dramatickom priebehu na Austráliu (2:3).

Po štvrtku však má bratislavská rodáčka opäť dôvod na úsmev. Na turnaji v Petrohrade si Cibulková v druhom kole poradila s Dánkou Caroline Wozniackou. Niekdajšiu svetovú jednotku zdolala po využití piateho mečbalu vo dvoch setoch (6:4, 7:5) a na ruskej pôde si zahrá vo štvrťfinále.

„Bola som agresívna a ani chyby nezrážali moje značné sebavedomie. Bola to jediná cesta, ktorá ma mohla doviesť k víťazstvu,“ povedala Cibulková podľa The Associated Press. „Myslím si, že to bol naozaj skvelý zápas. Proti Caroline je to vždy náročné, ja som však zahrala fakt dobre. Ku koncu som mala problémy s rukou, ale dopadlo to šťastne. Som hrdá na to, že som zostala mentálne silná. Taktika bola rovnaká ako vždy proti Caroline: počínať si agresívne a chodiť si po údery. Ona povracia veľa loptičiek nazad, čaká na chyby súperky. Ak zahráte kratší úder, využije to. Musela som teda byť aktívna bez ohľadu na vývoj skóre. Podľa toho som si aj počínala a viedlo to k triumfu,“ skonštatovala Cibulková ešte na kurte v rozhovore s niekdajšou hráčkou Xeniou Pervakovou.

Finalistka Australian Open 2014 nebola pred súbojom favoritkou. Minimálne z pohľadu vzájomnej bilancie. S osemnástou hráčkou renkingu WTA odohrala do štvrtka dvanásť duelov, v deviatich z nich prehrala. Cibulková naposledy zdolala rodáčku z Odense pred piatimi rokmi na wimbledonskej tráve. Odvtedy jej trikrát gratulovala k víťazstvu, no nepriaznivú sériu tentoraz v Petrohrade prerušila.

Na slovenskú dvojku čaká v piatkovom štvrťfinále atraktívny súboj. Vyzve domáci talent Dariu Kasatkinovú. Stále len 18-ročná Ruska sa pohybuje v profesionálnom kolotoči len od predminulej sezóny, no v rebríčku rýchlo stúpa a už prenikla medzi sedemdesiat najlepších hráčok.

Jej kvality potvrdzujú aj výsledky. Začiatkom roka získala skalp niekdajšej svetovej jednotky – Venus Williamsovej.

Zaujímavosťou je, že Kasatkinovej trénerom je Slovák Vladimír Pláteník, ktorý pred časom viedol aj Cibulkovú.

„Nikdy som ju nevidela hrať, bude to ďalšie náročné kolo. Musím si zachovať koncentráciu a byť pripravená. Dúfam, že mi to pôjde aspoň ako dnes,“ uviedla Cibulková.

Dvadsaťšesťročná tenistka odohrala v tejto sezóne desať zápasov, tri prehrala. S turnajom v Brisbane sa lúčila po druhom kole, s Hobartom po semifinále. V Petrohrade si môže tohtosezónne maximum vyrovnať.

V takom prípade by si mohla v boji o finálovú miestenku zmerať sily s Belindou Benčičovou. Švajčiarka so slovenskými koreňmi je na ruskom podujatí nasadenou jednotkou a v prípade postupu do finále by sa stala premiérovo členkou elitnej svetovej desiatky. Cibulkovej patrilo pred turnajom 66. miesto.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Caroline Wozniacka