Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanaďanky sú prijateľné, tvrdí Lipták

Tenistky Kanady budú súperkami Sloveniek v zápase play off o II. svetovú skupinu Pohára federácie 2017 reprezentačných družstiev žien.

09.02.2016 13:51 , aktualizované: 15:30
dominika cibulková, daniela hantuchová, matej... Foto: ,
Slovenské reprezentantky s trénerom Matejom Liptákom (v strede)
debata

Rozhodol o tom utorkový žreb v londýnskej centrále Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Tím SR bude mať pred sebou „záchranársku“ výzvu po minulotýždňovej bratislavskej prehre 2:3 s Austrálčankami v rámci 1. kola II. svetovej skupiny týchto MS pod hlavičkou ITF. Kanaďanky v rovnakej fáze súťaže tiež v domácom prostredí nestačili na Bielorusky (2:3). V Québec City im minulý víkend chýbala ich najlepšia hráčka Eugenie Bouchardová (58. v rebríčku WTA), vo dvojhrách sa predstavili Francoise Abandová (332.) a Aleksandra Wozniaková (807.), teda hráčky s oveľa nižším renkingovým postavením, než má ich jednotka Bouchardová. Vo štvorhre majú k dispozícii Gabrielu Daberowskú, momentálne 49. v deblovom poradí.

Slovenské tenistky sa stretli s Kanaďankami pred dvoma rokmi v Québec City a domáce hráčky zvíťazili 3:1. V slovenskom tíme vtedy chýbali Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová aj Magdaléna Rybáriková. Vo dvojhrách nastúpili Jana Čepelová a Kristína Kučová. „Pred žrebom som povedal, že si želám Kanadu alebo Argentínu doma a to sa aj splnilo. Kanada je silný a atraktívny súper. Majú vo svojom strede Eugenie Bouchardovú, ktorá už bola aj vo finále Wimbledonu a v roku 2014 hrala dovedna trikrát v semifinále na grandslamovom turnaji. Je to univerzálna hráčka, nebezpečná na každom povrchu, jedna z najväčších nádejí svetového tenisu. V Kanade sme zatiaľ naposledy tesne prehrali, takže máme im čo odplácať. Máme vyrovnanejší tím a verím, že v domácom prostredí máme šancu udržať sa medzi najlepšími 16 tímami na svete. Ako povrch prichádza do úvahy ‚hard‘ aj antuka. Možno zvolíme práve antukový podklad, keďže sa tento zápas bude hrať na prahu antukovej sezóny,“ uviedol generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška v reakcii pre agentúru SITA.

„Ešte včera som si myslel, že pri žrebe budeme medzi nasadenými tímami. Situácia sa po víkendových zápasoch trochu zmenila. Boli sme nenasadeným tímom, čo úplne zmenilo naše alternatívy na súpera. Z tých krajín, ktoré prichádzali do úvahy, som si najviac prial Argentínu. Z tých štyroch možností ju považujem za najslabšiu,“ uviedol Matej Lipták v reakcii pre agentúru SITA a ďalej pokračoval: „Každý súper je náročný, ak nastúpi v najsilnejšom zložení. To platí aj o Kanade na čele s Bouchardovou, ale ich druhá hráčka nedosahuje jej kvality. Majú však celkom dobrý deblový pár. Samozrejme, všetko bude závisieť od toho, v akom zložení k nám prídu a s ktorými hráčkami budeme môcť nastúpiť my. Kanadu teda považujem za prijateľného súpera, ale záležať bude na forme hráčok a zložení oboch tímov,“ doplnil Matej Lipták.

Žreb play-off o II. svetovú skupinu Pohára federácie 2017:
Srbsko – Belgicko
Poľsko – Taiwan
Slovensko – Kanada
Ukrajina – Argentína

Žreb play-off o I. svetovú skupinu Pohára federácie 2017:
Rusko – Bielorusko
Španielsko – Taliansko
Rumunsko – Nemecko
Austrália – USA

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Davisov pohár #Kanada #Pohár federácie 2016