Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tenistky nenasadené, hrozia im napríklad Srbky

Tenistky Srbska, Kanady, Poľska a Argentíny tvoria definitívny okruh možných súperiek Sloveniek 16. - 17. apríla 2016 v play-off o II. svetovú skupinu Pohára federácie 2017 reprezentačných družstiev žien.

08.02.2016 14:28
Slovensko, Pohár federácie Foto: ,
Slovenský fedcupový tím.
debata

Tím SR bude mať pred sebou „záchranársku“ výzvu po svojej minulotýždňovej bratislavskej prehre 2:3 s Austrálčankami v rámci druhej osmičky v hierarchii MS pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Žreb sa uskutoční v utorok 9. februára o 13.00 h SEČ v londýnskej centrále ITF.

Okrem Sloveniek a zástupkýň spomenutých štyroch krajín sa bude týkať aj Ukrajiniek, Belgičaniek a Taiwančaniek. V pondelok 8. februára napokon nastali natoľko značné zmeny v renkingu krajín ITF, že tím SR sa ocitol medzi nenasadenou štvoricou, z horného kvarteta ho vytlačila Argentína (stúpla o dve miesta a zároveň družstvo SR kleslo o štyri priečky). Práve s Argentínčankami, ale aj so Srbkami a Kanaďankami by Slovenky na základe pravidla o reciprocite mali výhodu domáceho prostredia, v prípade Poliek by rozhodol dodatočný žreb vzhľadom na nulovú vzájomnú minulosť. Matematicky to znamená, že zverenkyne kapitána Mateja Liptáka majú šancu 87,5 % na vystúpenie pred domácimi fanúšikmi.

„V prvom rade ma prekvapilo, že napokon nie sme medzi nasadenými krajinami. Z pohľadu takto dôležitého zápasu je však zároveň dobrou správou, že to vyzerá na výhodu domáceho prostredia. Všetky štyri tímy prichádzajúce do úvahy sú silné a bude veľmi záležať na tom, v akom zložení by vyrukovali – napospol majú vo svojom strede atraktívne hráčky. Asi najviac by som si želal Argentínu, prípadne Kanadu. Dúfam, že pri žrebe nám bude priať šťastie,“ povedal generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Igor Moška #Pohár federácie 2016