Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Diel štvrtý: nad Melbourne sa vznáša tieň odplaty

Vypredaná Aréna Roda Lavera. Posledná bitka úvodného grandslamového turnaja roka. Na jednej strane Novak Djokovič, na druhej Andy Murray. Obrázok, na ktorý si tenisoví fanúšikovia už zvykli.

31.01.2016 06:00
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata

Svetová jednotka sa s druhým mužom rebríčka popasuje o titul z Melbourne už po štvrtý raz za ostatných šesť rokov.,,Keď hráte proti najlepšiemu tenistovi planéty, musíte mať pripravený veľmi dobrý plán. Taktiež zostať dokonale koncentrovaný a predviesť na kurte to najlepšie, čo viete. Len v takom prípade môžete uspieť," vraví pred nedeľňajším mimoriadne atraktívnym duelom Murray.

Brit si vybojoval finálovú miestenku vďaka víťazstvu nad Milosom Raonicom 4:6, 7:5, 6:7 (4), 6:4, 6:2. V zápase s Kanaďanom, ktorý našiel v Murrayovi svojho prvého tohtoročného premožiteľa, predviedol obrat z 1:2 na sety a už po piaty raz v kariére si na Australian Open zahrá o titul. Ten je pre zverenca Amélie Mauresmovej zatiaľ prekliaty. Prvýkrát ho oň pri poslednom kroku pripravil Roger Federer, v ďalších troch prípadoch nestačil Murray na Djokoviča.

Naposledy sa musel vyrovnať s austrálskym sklamaním vlani. O to viac túži po odplate. „Verím, že konečne sa náš finálový súboj skončí takým výsledkom, s ktorým budem spokojný,“ zaželal si dvojnásobný grandslamový šampión, pre ktorého môžu byť tieto dni najkrajšími v kariére. Murray by sa mal totiž stať už čoskoro otcom. „Nesmierne sa na túto úlohu teším. Teraz sa však musím sústrediť na ďalšiu tenisovú výzvu,“ uviedol.

Favoritom bude zverenec Mariána Vajdu a Borisa Beckera. Srb neprehral v aktuálnej sezóne ani jeden duel. Aj na Australian Open predvádza (až na päťsetové stretnutie s Gillesom Simonom) suverénne výkony. V semifinále nedal šancu ani Federerovi.

Navyše, v zápasoch s Murraym sa Djokovičovi nesmierne darí. Z tridsiatich vzájomných duelov vyhral 21. Vlani sa obe hviezdy stretli na kurte sedemkrát, po šiestich bitkách sa tešil práve líder svetového rebríčka. „Každý zápas je iný. S Andym je to však zakaždým boj o každú loptičku. Je húževnatým súperom, nič vám nedaruje zadarmo,“ upozorňuje pred úvodnou výmenou desaťnásobný grandslamový šampión.

Belehradský rodák môže v nedeľu doobeda (priamy prenos z finále vysiela stanica Eurosport) potvrdiť, že austrálsky grandslam je jeho najobľúbenejším. Trofej si z neho odniesol už päťkrát. Pridá v Melbourne Parku ďalší víťazný zárez?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andy Murray #Novak Djokovič #Australian Open 2016
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...