Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schettová si zahrala rozhodkyňu, Wilander ju nespoznal

Úvod 8. ročníka exhibície Tennis Champions obstarali tí, ktorí mali pred 10 rokmi k šampiónom veľmi blízko.

01.12.2015 21:13
Barbara Schettová, Mats Wilander Foto: ,
Barbara Schettová v čiernej parochni zaskočila aj Matsa Wilandera.
debata

Na dvorec s umelým povrchom bratislavského Národného tenisového centra v utorok večer napochodovali finalisti Davisovho pohára z roku 2005 v zložení Dominik Hrbatý, Karol Kučera, Michal Mertiňák, ospravedlnili sa Karol Beck a kapitán Miloslav Mečíř. O tri dni ubehne presne 10 rokov od chvíle, čo Slováci v NTC neúspešne bojovali s Chorvátmi o poctu zdvihnúť nad hlavu najprestížnejšiu tímovú trofej v tenise Davisov pohár. „Je to už desať rokov? Zbehlo to tak rýchlo, že som si to ani neuvedomil. Boli to pekné tenisové časy,“ povedal Michal Mertiňák.

V prvej dvojhre exhibičného večera sa proti sebe postavili sedemnásobný grandslamový šampión Mats Wilander a víťaz Wimbledonu z roku 1987 Pat Cash. Austrálčan viedol nad Švédom 4:2, ale napokon prehral 4:6. Obaja čulí päťdesiatnici vytiahli niekoľko skvostných úderov z čias, keď dominovali svetovému tenisovému svetu, ale divákov najviac vzrušila čiarová rozhodkyňa, z ktorej sa po odhodení čiernej parochne vykľula bývalá skvelá rakúska hráčka a dlhoročná partnerka Matsa Wilandera v tenisových štúdiách vo vysielaní Eurosportu Barbara Schettová. S Wilanderom sa objali, potom si párkrát „pinkli“ a odmenou im bol potlesk zaplneného NTC. Po zápase vymenila tepláky za čierne šaty a raketu za mikrofón a vyspovedala víťaza. „V tej parochni som ťa ani nespoznal, že si to ty. Som už postarší muž a potrebujem okuliare,“ priznal Wilander. "Na začiatku som mal trochu problém zvyknúť si na osvetlenie, neskôr sa mi už hralo lepšie,“ vravel jeho súper Cash.

Na druhú dvojhru exhibičného večera v Bratislave nastúpili česká tenistka Petra Kvitová a súčasná slovenská jednotka Karolína Schmiedlová. Za stavu 4:3 pre českú dvojnásobnú wimbledonskú šampiónku Kvitovú sa na dvorci nakrátko objavili aj Martin Kližan a Karol Kučera, ktorí sa snažili pomôcť Schmiedlovej, ale napokon si „ťukli“ aj proti sebe. Schmiedlová v koncovke obrátila skóre a zvíťazila nad Kvitovou 7:5, ktorej na tohtoročnom US Open podľahla hladko 2:6, 1:6. „Aspoň takto som ju zdolala, keď už nie v ozajstnom zápase. Inak to bolo perfektné, veľmi som si to užila,“ povedala Schmiedlová po svojej premiére v exhibičnom zápase.

Po charitatívnej dražbe (rakety Wilandera a Noaha a zájazd do Wimbledonu sa vydražili za 5 000 eur, balíček s raketami Kvitovej a Schmiedlovej a zájazd na Roland Garros stál nového majiteľa 4 500 eur) exhibičný večer v NTC vyvrcholí miešanou štvorhrou v ktorej nastúpia Yannick Noah so Schmiedlovou proti dvojici Petra Kvitová, Mansour Bahramí. Do zápasu štvorhry sa originálnym spôsobom ešte zapoja aj Mats Wilander s Patom Cashom.

Exhibícia – Tennis Champions 2015:
Mats Wilander (Švéd.) – Pat Cash (Aus.) 6:4 za 42 minút
Karolína Schmiedlová (SR) – Petra Kvitová (ČR) 7:5 za 53 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Tennis Champions 2015 #Mats Wilander #Barbara Schettová